Зростання цін у промисловості України в червні прискорилося на 4,2%

Вівторок, 8 липня 2008, 12:25

Зростання цін виробників промислової продукції в Україні в червні прискорилося на 4,2% у порівнянні з попереднім місяцем поточного року.

У травні його темпи становили 3,7%, у квітні й березні - 6,6%, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на Державний комітет статистики.

За його даними, усього з початку 2008 року ціни виробників промислової продукції збільшилися на 29,4%.

Продукція видобувної промисловості в червні в порівнянні із травнем поточного року подорожчала на 2,2%. У видобутку паливно-енергетичних корисних копалин ціни виросли на 4,7%, видобутку корисних копалин, крім паливно-енергетичних, - знизилися на 0,1%.

Реклама:

В переробній промисловості ціни виросли на 3,3%. Найбільше подорожчала продукція в металургійному виробництві й виробництві металевих виробів (на 6,6%), виробництві коксу й продуктів нафтопереробки (на 4,6%), машинобудуванні (3%), хімічному виробництві (2,5%).

На 5,2% зросли ціни у виробництві транспортних засобів і обладнання, а також у виробництві продуктів нафтопереробки; у виробництві м'яса й м'ясних продуктів - на 3,6%, коксу - 2,6%, іншої неметалевої мінеральної продукції - 2,5%.

В той же час у виробництві молочних продуктів і мороженого ціни знизилися на 1,6%, цукру - на 0,6%.

У виробництві й розподілі електроенергії, газу й води ціни зросли на 8,9%.

Нагадаємо, у 2007 році ціни виробників промислової продукції в Україні виросли на 23,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: