Кабмін придумає нову траєкторію зміни тарифів

Середа, 16 липня 2008, 13:09

Міністерство з питань житлово-комунального господарства має намір зробити підвищення тарифів на послуги ЖКГ плановим і обґрунтованим.

Про це на прес-конференції заявив Міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

За словами Кучеренка, відомство має намір припинити існуючу сьогодні практику різкого підвищення тарифів ЖКГ.

"Якщо в якому-небудь регіоні у 2,5 рази підвищується ціна на водопостачання, це значить, що до цього в регіоні нічого не робили, а зараз хочуть одномоментно перекласти всю свою безпорадність на споживача", - відзначив Міністр.

Реклама:

"Так не можна робити, тому що це може стати основою для соціального вибуху. І тому наша задача - максимально пом'якшити цей перехід до тарифів, що окупаються... Ми повинні зробити все для того, щоб зробити тарифні потрясіння плавною кривою, а не такою радикальною, як це практикується сьогодні", - підкреслив Кучеренко.

Передбачені тарифні зміни Міністерство розраховує впровадити за три-чотири роки.

"Ми розраховуємо за три-чотири роки розробити таку траєкторію змін тарифів, щоб, з одного боку, вони не були дуже різкими, а з іншого боку, щоб за три-чотири роки вони вийшли на повну самооплатність", - сказав він.

Паралельно, за його словами, буде відпрацьовуватися й модернізуватися система адресної соціальної підтримки малозабезпечених громадян. Даний напрямок є ключовим моментом нової реформи ЖКГ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: