"Arcelor Mittal Кривий Ріг" може припинити роботу

Вівторок, 10 червня 2008, 16:29

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) заявляє про перебої із забезпеченням металургійним вапняком, що привело підприємство на грань зупинки.

Про ситуацію на підприємстві повідомив представник меткомбінату на балансовій нараді представників підприємств ГМК України в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Комбінат на грані зупинки", - констатував він.

При цьому представник меткомбінату пояснив, що в цей час виробництво і реалізація металургійного вапняку поділені між групою "Метінвест" і компанією "Челсі".

Реклама:

"У нас немає питань до "Метінвесту", але є претензії до "Челсі", що реалізує вапняк Балаклавського рудоуправління в обсязі 170 тис. тонн на місяць", - сказав представник "Arcelor Mittal Кривій Ріг".

У зв'язку із цим він повідомив, що меткомбінат направив відповідні листи-повідомлення, але проблема не вирішується.

У ході наради заступник міністра промислової політики Володимир Севернюк доручив директорові департаменту гірничорудної промисловості міністерства Сергію Сиротюку в триденний строк розібратися в цьому питанні.

Як повідомлялося, "Arcelor Mittal Кривій Ріг" у січні-травні 2008 року знизив виробництво готового прокату, за попередніми даними, на 2% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року - до 2,944 млн тонн, сталі - на 5,4%, до 3,295 млн тонн, чавуну - на 5,5%, до 2,927 млн тонн, агломерату - на 6,5%, до 2,927 млн тонн.

У травні комбінат зробив 609 тис. тонн готового прокату, 681 тис. тонн стали, 594 тис. тонн чавуну і 953 тис. тонн агломерату.

За підсумками 2007 року "Arcelor Mittal Кривій Ріг" наростив виробництво чавуну на 6% - до 7,2 млн тонн, сталі - на 7,1%, до 8,1 млн тонн, товарного прокату - на 3,8%, до 7,1 млн тонн.

При цьому меткомбінат збільшив чистий дохід від реалізації на 30,6% - до 18,8 млрд грн.

 ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: