Рада знову хоче знижувати кворум акціонерів з 60% до 50%

Четвер, 21 грудня 2006, 11:20 -

Комітет з питань економічної політики рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект "Про внесення змін до закону України "Про господарчі товариства" - щодо зниженню планки кворуму проведення зборів акціонерів господарчих товариств.

Відповідне рішення було прийняте під час чергового засідання комітету в середу, повідомляє прес-служба комітету з питань економічної політики.

За словами глави комітету Володимира Заплатинського, новий законопроект дороблено із пропозиціями президента України і передбачає зниження планки кворуму з 60% до 50% на повторних (других) зборах акціонерів, якщо перші збори не відбулися через неучасть у ньому необхідної кількості акціонерів.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до закону України "Про господарчі товариства" щодо зниження кворуму на зборах АТ і ТОВ 19 жовтня. За нього проголосував 241 депутат урядової коаліції. У ході обговорення пропозиція щодо поетапного зниження кворуму - як мінімум на повторних зборах - підтримана не була.

Реклама:

У листопада президент заветував цей закон.

16 листопада депутати відправили на повторне друге читання зміни до закон про господарчі товариства, згідно яких збори учасників акціонерного товариства або товариства з обмеженою відповідальністю вважаються легітимними, якщо на них присутні учасники або їхні представники, що володіють більш ніж 50% частки акцій (раніше було 60%).

На сьогодні у законі про господарчі товариства залишається норма, відповідно до якої на зборах акціонерів підприємств, незалежно від їхніх форм власності, для ухвалення рішення, необхідна присутність більш ніж 60% акціонерів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: