15 січня 2023

Новини
20:00
Светр-невидимка, летюче таксі, вбивці дронів: як виглядають головні технологічні інновації 2022 року
Попри складний для глобальної економіки рік світові технології, в тому числі військові, не перестають нас дивувати. Одним з провідних трендів 2022 року стали розробки екологічних альтернатив для викопних вуглеводнів як пального. 
18:00
Дохід Росії від експорту добрив у 2022 році зріс на 70% – FT
Дохід РФ від експорту добрив для сільськогосподарських культур зріс на 70% до 16,7 млрд доларів у 2022 році, попри зниження обсягів продажів, оскільки ціни на поживні речовини різко зросли після 24 лютого. 
17:00
У Мадриді протестують десятки тисяч працівників сфери охорони здоров’я
Десятки тисяч медичних працівників вийшли на протести в неділю в Мадриді проти того, що, за їхніми словами, є руйнуванням системи охорони здоров'я консервативним регіональним урядом.
16:01
Іран вдвічі підіймає ціну на нафту для Сирії, щоб допомогти власній економіці
Іранські офіційні особи повідомили Сирії, що їм тепер доведеться платити більше за додаткові поставки нафти, що подвоїть ціну до понад 70 доларів за барель.
13:54
Всесвітній економічний форум у Давосі пройде без росіян
Всесвітній економічний форум у Давосі, який триватиме з 16 по 20 січня, пройде без російських мільярдерів, які стали небажаними гостями через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.
12:57
Український Headway потрапив до рейтингу найвпливовіших компаній цифрового навчання
IT-компанія Headway, яка спеціалізується на створенні EdTech-продуктів, потрапила до списку GSV 150 – рейтингу, який відзначає найвпливовіші компанії світу у сфері цифрового навчання.
11:57
Скандал у Хорватії: яхта підсанкційного російського олігарха без перешкод залишила країну
Розкішна яхта Irina VU компанії родини російського олігарха Алішера Усманова та його дружини Ірини, яка була в списку "заморожених" активів через санкції ЄС, США та Великої Британії, без перешкод залишила сухий причал марини Бетіна на хорватському острові Муртер.
11:32
Через пошкодження ТЕС збільшився дефіцит електроенергії – "Укренерго"
На ранок неділі, 15 січня, в енергосистемі збільшився дефіцит через зупинку або зниження виробітку пошкодженими ТЕС, відбуваються відновлювальні роботи після 12-го ракетного удару РФ.
10:58
У Німеччині розпочав роботу другий LNG-термінал
У місті Лубмін, яке розташоване на сході Німеччини, розпочав роботу другий в країні LNG-термінал для приймання зрідженого природного газу.
10:00
НБУ за тиждень на міжбанку продав понад 658 мільйонів доларів з резервів
За тиждень з 9 по 13 січня Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку 658,97 млн доларів і купив 6,45 млн доларів.