"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

Собрать на 15 000% больше плана: семь победителей Kickstarter, которые взлетели в "продуктовом дизайне"

Собрать на 15 000% больше плана: семь победителей Kickstarter, которые взлетели в "продуктовом дизайне"

Вентилятор-бестселлер на два миллиона долларов и другие "звезды" известной краудфандинговой платформы, которые потрясли мир. За счет чего они "выстрелили"? (укр)
Вторник, 16 ноября 2021, 14:30 -
montagebags.com

Краудфандингова платформа Kickstarter – це невичерпне джерело дивовижних проєктів, які переосмислюють прості та очевидні речі, перетворюючи їх на інноваційні продукти з високою доданою вартістю.

Недавно ЕП опублікувала список найбільш інноваційних пристроїв на Kickstarter, які мають високий попит з боку користувачів платформи.

Цього разу ЕП створила підбірку із семи найпопулярніших проєктів у категорії "Продуктовий дизайн".

Сюди потрапили розумний вентилятор, сучасний картхолдер, стильний рюкзак, компас, наносумка, титанове кільце для ключів і секретна маркерна дошка.

Реклама:

Ці проєкти поєднує високий попит, який обчислюється мільйонами доларів. Далі – детально про кожен гаджет.

Розумний вентилятор

Охолодження, обігрів, очищення повітря, приліжкове світло, годинник, будильник. Ці та інші функції розробники розумного вентилятора помістили в невеликий стильний пристрій, який легко монтується над спальним місцем.

Фахівці з американської компанії Haxson стверджують, що вентилятор направляє 100% потоку повітря саме в те місце, куди його спрямовує користувач. У традиційних вентиляторах цей показник становить лише 30%.

"Завдяки подвійним двигунам пристрій поєднує максимальну продуктивність і мінімальний шум", – пояснює СЕО Haxson.

 
Джерело: Haxson

Гаджет призначений для створення окремої кліматичної зони в межах навіть одного ліжка. Два розумні вентилятори можуть забезпечити дві різні кліматичні зони: теплу і прохолодну.

Функція підігріву повітря має десять температурних режимів. При цьому енергоспоживання зведене до мінімуму завдяки застосуванню сучасної технології – керамічної нагрівальної плити РТС (Positive temperature coefficient).

Пристрій очищає повітря за допомогою карбонового фільтра. На відстані 1 м очищувач створює шум гучністю 10-40 дБ, вентилятор – 30-55 дБ. Для порівняння: дихання людини створює шум гучністю 10 дБ, шепіт – 30 дБ, розмова – 60 дБ.

Вбудовані колонки потужністю 15 Вт підтримують підключення через Bluetooth 5.0, стереозвук і навіть телефонні дзвінки. Вентилятором можна керувати за допомогою додатків Amazon Alexa, Google Assistant, пульта дистанційного управління або спеціального застосунку для смартфона.

Розумний вентилятор має довжину 69 см, діаметр 8 см і максимальну потужність 1,7 кВт.

У компанії Haxson розраховували залучити 15 тис дол, а отримали понад 2,3 млн дол, тобто на 15 800% більше, ніж планували. У проєкт вклали свої кошти понад 7,8 тис осіб.

Протягом найближчих чотирьох днів пристрій можна придбати за 199 дол, що на 50% дешевше, ніж він коштуватиме після виходу на ринок у травні 2022 році.

Картхолдер Groove Wallet

Картхолдер – це функціональний гаманець для зберігання банківських карток, візиток, купюр. Перетворити тривіальний аксесуар на проєкт майже на мільйон доларів зміг американський підприємець Пітер Гудвін з міста Спринг Хіл.

"Якось ми з друзями сиділи без діла і думали про те, як запровадити інновації у звичайному гаманці. Я був шокований тим, що ми придумали. Це справді приголомшливо", – розповів він.

 
Джерело: Groove Wallet

Розробник каже, що Groove Wallet – це елегантний гаманець, який ідеально підходить для повсякденного використання. Один простий рух великого пальця дозволяє висунути до шести пластикових карток.

Алюмінієвий картхолдер має 94-річну гарантію. Це гаманець на все життя, переконує розробник.

Крім того, Groove Wallet усуває випуклості кишені, що трапляється під час носіння звичайного гаманця, має тонкий профіль (8,5 мм), захищає від неправомірного зчитування карток.

Існує можливість збільшити місткість пристрою до девʼяти карток за допомогою шкіряної накладки.

За кілька тижнів Groove Wallet зібрав замовлень на 810 тис дол від 9,4 тис покупців. Під час кампанії на Kickstarter картхолдер можна було придбати за 49 дол – на 50% дешевше, ніж зараз.

Доставити Groove Wallet покупцям Гудвін обіцяє до 30 травня 2022 року. Це не перша його успішна кампанія.

У 2020 році проєкт ременя Groove Belt зібрав 914 тис дол від 18,7 тис людей, хоча винахідник розраховував на 25 тис дол. У 2019 році проєкт ременя для годинників Groove Watch Band зібрав 300 тис дол від 6,5 тис користувачів.

Стильний і функціональний рюкзак

Рюкзак Montage виготовлений з португальської пробкової тканини. Це натуральний матеріал, що отримується після обробки кори середземноморського пробкового дуба.

За словами засновниці проєкту Одри Крю, рюкзак поєднується з будь-яким стилем життя. Його можна носити на плечах або як сумку. Вага виробу – 1,1 кг.

 
Джерело: Montage
 

Крю виросла в Каліфорнії і завжди мала любов до моди та функціональності. Довгий час вона не могла знайти ідеальну сумку, яка б поєднувала ці дві суперечливі якості.

Одра часто подорожує, тому їй потрібно носити ноутбук, пляшку з водою, документи, змінний одяг. Усі сумки, які відповідають цим критеріям, або чоловічі, або плоскі та некрасиві.

Вона вирішила створити модну, функціональну, ергономічну та екологічну сумку. За допомогою талановитих дизайнерів і виробника-партнера Одра за 14 місяців розробила універсальний рюкзак.

Компанія Montage планувала зібрати 5 тис дол, а отримала 627 тис дол, тобто на 12 500% більше, ніж розраховувала. Ціна на час кампанії – 149 долКошти в проєкт вклали понад 4,2 тис осіб.

Латунний компас

Іноді нішевий пристрій за допомогою вдалого маркетингу може знадобитися тисячам людей. Такий висновок можна зробити, дивлячись на результати кампанії на Kickstarter фірми Oceanus Brass з Бостона.

"Створений, щоб витримати випробування часом. Латунний компас Oceanus Brass – це навігаційний інструмент для найсміливіших дослідників", – представляють продукт розробники.

 
Джерело: Oceanus Brass

У компасі відсутні елементи живлення, тож він працюватиме і в океані, і в горах, а міцна конструкція з латуні забезпечить довговічність.

На шкали нанесене люмінесцентне маркування, тож його видно навіть у темряві. Маркування виконане з "інноваційної речовини", тому інтенсивне зелене світіння циферблата і голкового маркера триває довше, ніж в інших таких приладах.

Компас має діаметр 5,5 см, товщину 1,7 см і вагу 194 гр.

Oceanus Brass розраховувала зібрати 250 дол, а отримала 341 тис дол, що на 132 000% більше, ніж планувалося. Замовили компас 6,2 тис осіб.

Упродовж ще двох тижнів компас можна придбати за 35 дол, а після цього – за 100 дол.

Наносумка

Проєкт з розробки багаторазової надлегкої сумки почався у 2017 році. Його мета полягала в створенні максимально практичної та зручної сумки для покупок, яка позитивно вплине на екологію планети.

Людство щороку використовує до 1 трлн пластикових пакетів. Багаторазові сумки не забруднюють довкілля, але багато з них громіздкі, низької якості або незручні для перенесення важких продуктів.

"Після сімох успішних кампаній на Kickstarter і 64 тисяч доставок наших продуктів ми раді поділитися нашим останнім творінням: Nanobag 5.0 – надлегка багаторазова сумка", – кажуть розробники Урсус Негенборн і Руна Кіппервік.

Сумка ультралегка – лише 24 грами, надміцна – витримує 30 кг ваги та легко вміщується в кишеню штанів. Виріб доступний у вісьмох принтах і двох кольорах.

"Nanobag 5.0 – це настільки компактна сумка, що ви навіть не здогадуєтеся, що носите її. Вам не потрібно її складати, ви можете просто покласти її в кишеню", – запевняють розробники.

 
Джерело: Nanobag

На початку кампанії підприємці розраховували зібрати 6,4 тис дол, проте 5 тис замовників внесли понад 221 тис дол.

Під час кампанії сумку можна придбати за 11 дол, за доставку доведеться сплатити ще 4 дол. Безплатна доставка можлива за умови купівлі чотирьох і більше сумок.

Розсилка Nanobag почнеться в лютому 2022 року.

Титанове кільце для ключів

Навіть звичайне кільце для ключів може стати на Kickstarter бестселером за умови грамотних маркетингу й дизайну, а також кількох інновацій. Це довів американець Танасіт Інкавесвааніт, який розробив титановий брелок Handgrey EASI.

У 2013 році він започаткував бренд Handgrey, під яким почав виготовляти аксесуари для щоденного використання. На сторінці розробника в Instagram можна знайти карабін для ключів і ще кілька виробів з характерним дизайном.

 
Джерело: Handgrey

"Брелок EASI розвивався протягом трьох років у розпал пандемії. Це зайняло набагато більше часу, ніж я думав. Титан завжди був моїм улюбленим металом, його характеристики ідеально підходять для цього дизайну", каже розробник.

Виріб має такі особливості: виготовлений з преміального сплаву, конструкція легко відкривається, розрахований на десять ключів, легко вставляються великі й товсті ключі та аксесуари, кільце можна легко вирівняти.

Зовнішній діаметр кільця  2,8 см, внутрішній 2,6 см, товщина 2 мм.

При плані 6,5 тис дол проєкт зібрав 166 тис дол. Кільце замовили понад 2,9 тис осіб. Два вироби (мінімальне замовлення) коштують 24 дол.

Товар доставлять у лютому 2022 року.

"Секретна" маркерна дошка

Команда інноваторів з американського міста Остіна запустила на Kickstarter кампанію із збору коштів на виготовлення "секретної" дошки.

Ідея продукту в тому, що підвісна рамка для картини чи фото відкривається і перетворюється на велику магнітну дошку, на якій можна малювати маркером.

Розробник Томер Сонер каже, що така дошка зробить будь-який простір багатофункціональним.

Кожна дошка постачається з художнім принтом, але власник може його замінити на улюблений постер. Магнітна дошка дозволяє зберігати всередині маркери, гумки та папір. Ідеальний домашній аксесуар для школярів.

 
джерело: kickstarter.com

Дошка доступна у трьох розмірах і двох кольорах рамки: чорному та білому.

При плані 20 тис дол проєкт зібрав 208 тис дол. Дошку замовили 1,2 тис осіб. Маленька дошка коштує 109 дол, середня 139 дол, велика 175 дол. Через два дні ціни зростуть на 27-30%.

Старт виробництва запланований на грудень 2021 року, а доставка замовникам на квітень 2022 року.

Реклама: