11 самых популярных электронных госуслуг для бизнеса

11 самых популярных электронных госуслуг для бизнеса

Среда, 26 июня 2019, 14:30 -
www.e.gov.ua
ЭП при помощи Государственного агентства по вопросам электронного правительства составила рейтинг из 11 самых востребованных электронных государственных услуг для бизнеса с точки зрения количества пользователей.

90% державних послуг перевести в онлайн до 2024 року і зменшити кількість взаємодій громадян та бізнесу з владою утричі.

Такі цілі містить концепція програми президента "Держава у смартфоні".

Переведення адміністративних державних послуг в електронну форму вирішує два завдання: спрощує процес їх отримання і ліквідує корупційні схеми, пов'язані з їх наданням.

Зараз з понад 1 200 державних послуг через інтернет можна отримати трохи більше 60.

Реклама:

ЕП за сприяння Державного агентства з питань електронного уряду склала рейтинг з 11 найбільш затребуваних електронних державних послуг для бізнесу з точки зору кількості користувачів.

Місце Кількість користувачів онлайн, 2018 Назва послуги  Вартість послуги  Спосіб ідентифікації Термін надання Державний орган

Кількість

користувачів

оффлайн, 2018

11 14,8 тис (полсуги для ФОПів) Реєстрація ФОП Безкоштовно ЕЦП (Електронно-цифровий підпис) 1 робочий день Міністерство юстиції Більше 500 тис
Внесення змін про ФОП ЕЦП 1 робочий день Міністерство юстиції
Припинення діяльності ФОП ЕЦП 1 робочий день Міністерство юстиції
10 20,2 тис Виписка з реєстру платника ПДВ Безкоштовно ЕЦП 2 робочих дня Державна фіскальна служба 38,1 тис
9 103,2 тыс

Виписка про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки

Безкоштовно ЕЦП, BankID 3 робочих дня Держгеокадастр 343,5 тис
8 109,5 тис

Інформація про осіб, що переглядали відомості щодо права власності на земельну ділянку

Безкоштовно ЕЦП, BankID миттєво Держгеокадастр немає даних
7 118 тис Форма №20-ОПП
(Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням)
Безкоштовно ЕЦП 10 робочих днів Державна фіскальна служба 75,2 тис
6 268,7 тис

Погодження проекту землеустрою

Безкоштовно ЕЦП, BankID 5 робочих днів Держгеокадастр більше 300 тис
5 297,47 тис

Довідка про відсутність заборгованості

Безкоштовно ЕЦП 5 робочих днів Державна фіскальна служба 83,3 тис
4 398,1 тис

Реєстрація земельної ділянки

Безкоштовно ЕЦП 14 календарних днів Держгеокадастр 1,26 млн
3 456,5 тис

Витяг про земельну ділянку

96 грн ЕЦП, BankID 10 робочих днів Держгеокадастр 792,6 тис
2 5,2 млн

Відомості про власника землі

Безкоштовно ЕЦП, BankID миттєво Держгеокадастр немає даних
1 18,9 млн Транспортні засоби у розшуку Безкоштовно Вільний доступ миттєво МВС немає даних

Послуги для ФОПів

Реєстрація ФОП. Послуга дозволяє подати заяву через інтернет про державну реєстрацію фізичної особи підприємцем і одночасно подати заяву на застосування спрощеної системи оподаткування.

В результаті відбуваються реєстрація або відмова в реєстрації за наявності підстав. Також можна завантажити виписку про реєстрацію з Єдиного державного реєстру в персональному кабінеті "Онлайн-будинок юстиції" або за допомогою пошуку в розділі "Інформація з реєстрів".

Внесення змін про ФОП. Через інтернет можна внести зміни тільки у відомості, зміна яких не вимагає сплати адміністративного збору: паспортні дані, громадянство, види діяльності, реєстраційний номер облікової картки платника податків, контактна інформація.

Припинення діяльності ФОП. Послуга дозволяє подати заяву через інтернет про державну реєстрацію припинення фізичною особою її підприємницької діяльності. ФОП позбавляється статусу підприємця з дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Виписка з реєстру платника ПДВ

У виписці вказані: ПІБ платника, індивідуальний податковий номер, дата реєстрації, види діяльності аграрного підприємства зі спеціальним режимом оподаткування, дата внесення запису про види діяльності.

Виписка про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні ділянок, орендної плати за ділянки державної і комунальної власності, втрат аграрного і лісового виробництв, вартості ділянок площею понад 50 га для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд.

Інформація про осіб, які переглядали відомості про право власності на земельну ділянку

Послуга дозволяє власнику земельної ділянки дізнатися, хто і коли переглядав відомості про його земельну ділянку.

Повідомлення про об'єкти оподаткування (форма №20-ОПП)

Форму №20-ОПП потрібно подавати в разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування: типу, найменування, розташування, стану. Обов'язок надавати дані про об'єкти оподаткування встановлений і для юридичних, і для фізичних осіб.

Погодження проектів землеустрою

Послуга дозволяє сертифікованому інженеру-землевпоряднику через інтернет подати в Держгеокадастр на узгодження проект відведення ділянки. Проекти щодо відведення ділянок розробляють в разі зміни цільового призначення земельних ділянок або формування нових земельних ділянок.

Довідка про відсутність заборгованості

Послуга дозволяє отримати довідку про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів та платежів. Довідка містить інформацію про відсутність заборгованості з податкових та інших платежів до бюджету.

Довідка формується автоматично за даними інформаційних систем ДФС. При наявності у платника податкового боргу, навіть в розмірі 1 копійки, автоматично буде сформована відмова в наданні довідки.

Реєстрація земельної ділянки

Державна реєстрація земельних ділянок — це процедура закріплення прав власників землі та землекористувачів на земельні ділянки на підставі документів, що підтверджують ці права. Для реєстрації необхідно подати відповідну заяву.

Виписка про земельну ділянку

Послуга дозволяє отримати виписку з кадастру. Це документ, що підтверджує внесення даних про ділянку до земельного кадастру.

Виписка необхідна при реєстрації ділянки в Державному земельному кадастрі, в тому числі під час присвоєння кадастрового номера, і при здійсненні операцій із земельною ділянкою (купівля-продаж, дарування, обмін, оренда, успадкування).

Виписка чинна протягом трьох місяців.

Відомості про власника землі

Послуга дозволяє отримати інформацію про суб'єкта майнового права в Державному земельному кадастрі.

Транспортні засоби в розшуку

Послуга дозволяє перевірити, чи перебуває авто в розшуку. Пошук здійснюється за номером державного реєстраційного знака або VIN-номером (номер кузова).

Реклама: