ЗЗР — засоби захисту рослин від шкідників і бур'янів. Їх класифікація та особливості

П'ятниця, 3 вересня 2021
Засоби захисту рослин. Основні види препаратів, спектр їх дії та опис характеристик. Необхідність обробки речовинами сільськогосподарських культур на стадії розвитку. Вибір відповідного засобу.


Кінець епохи офшорів

Засоби захисту рослин — основні види


Ретельний догляд за сільськогосподарськими культурами є запорукою великого врожаю та високої якості плодів. Саме тому варто відповідально ставитися до цих процедур. Мова йде не тільки про своєчасні полив і розпушування, а ще й обробку спеціальними захисними речовинами — ЗЗР.


У цю категорію входять засоби від бур'яну, комах та багато іншого. Щоб правильно підібрати їх, необхідно орієнтуватися в основних різновидах таких препаратів. Давайте дізнаємося, за якими критеріями виконується класифікація.


Хімічний склад


Перед тим, як купити ЗЗР https://xn--d1abagmkkfl1k.xn--j1amh/catalog/sredstva-zashchity-rasteniy/, обов'язково потрібно звернути увагу на склад. У продажу представлені речовини 3 основних груп:



  1. Біогенного типу. Сюди потрапляють всі препарати, які виробляються з вірусів, бактерій, рослин і грибів або продуктів їх життєдіяльності.

  2. Органічного типу. У цю категорію входять з'єднання різних видів. Прикладами можуть бути синтетичні піретроїди, хлорорганічні сполуки, нітрофеноли та ін.

  3. Неорганічного типу. Ця назва об'єднує речовини, створені з неорганічних сполук (миш'яку, міді, ртуті, бору та інших елементів).


Крім цієї класифікації, експерти також поділяють ЗЗР за іншими критеріями.


Сфера застосування


В цьому випадку всі засоби захисту рослин діляться на основі спрямованості дії. Це означає, що в окрему групу виділяють препарати, які використовуються для знищення конкретного об'єкта. Нематіціди здатні згубно впливати на нематод, інсектициди призначені для боротьби з різними шкідниками, а фунгіциди захищають від грибків.


Крім цього, в магазинах можна знайти й інші засоби. Серед них можна виділити акарициди, які діють на кліщів, родентициди, що знищують гризунів, а також гербіциди. Останні спрямовані на боротьбу з небажаною рослинністю.


Характер дії


Поділ ЗЗР за цим критерієм передбачає всього дві групи. Перша — це контактні засоби. Вони діють безпосередньо контактуючи з об'єктом. До другої групи відносяться системні препарати. Їх дія спрямована на провідну систему та тканини рослин, якими харчуються шкідники.


Дізнавшись основні різновиди засобів захисту рослин, ви можете легко вибрати потрібний варіант. Якщо ж виникають складнощі, тоді можна звернутися за допомогою до досвідчених консультантів спеціалізованого інтернет-магазину. Вони розкажуть про засоби, які є в наявності та порадять, як їх застосовувати.


"Джерело: зеленыйдом.укр"