Система прямого врегулювання збитків по Автоцивілці

П'ятниця, 12 лютого 2016
Як швидко отримати виплати по Автоцивілці за програмою прямого врегулювання збитків від страхової компанії PZU Україна


Кінець епохи офшорів

Коли постраждалий у ДТП намагається отримати виплату по Автоцивілці, він має справу із чужою страховою компанією. І вона не завжди зацікавлена надати якісну послугу НЕ своєму клієнту. Деякі компанії взагалі припинили свою діяльність, позбавлені ліцензії та не можуть виконати свої зобов’язання. Як результат – середній по ринку термін виплати страхового відшкодування за полісами Автоцивілки може перевищувати – 120 днів.

Знаючи про таку ситуацію, деякі автовласники вже під час свого першого візиту до страхової компанії винуватця приходять з адвокатом. За виплату доводиться боротися.

Що таке система прямого врегулювання

В Польщі, як і в багатьох країнах Європи, вже діє система прямого врегулювання по Автоцивілці. Взагалі пряме врегулювання збитків по Автоцивілці полягає в тому, що водій, який потрапив в ДТП через вину іншого водія, отримує відшкодування не від страхової компанії винуватця, а тієї, яку обрав сам.

Страхова компанія потерпілого водія виплачує грошові кошти та вже без його участі врегульовує всі питання з компанією водія, що спричинив ДТП. Така система значно зменшує термін виплати потерпілому та дозволяє перекласти всі процеси по відшкодуванню збитків з водія на страхову.



Перевага ще й в тому, що власна страхова компанія, яку ви обрали свідомо та якій довіряєте, ніколи не зрадить. Сьогодні такий підхід до врегулювання збитків функціонує на багатьох розвинених страхових ринках: зокрема, у Франції, Бельгії, Італії, Прибалтиці та інших європейських країнах.


Пряме врегулювання збитків по Автоцивілці від PZU


Наприкінці 2014 року система прямого врегулювання стала доступною і в Україні. Страхова компанія PZU пропонує своїм клієнтам спеціальну програму страхування "Розумний захист", в якому передбачена опція - пряме врегулювання збитків по Автоцивілці. Протягом 2015 року завдяки цій опції потерпілі у ДТП клієнти PZU отримували страхове відшкодування в 3 рази швидше. Компанія в середньому проводила виплати протягом 30 днів, і потім за 87 днів (середній термін) повертала виплачені кошти в страхових компаніях винуватців.



Долучитися до системи прямого врегулювання в квітні-травні 2016 року планує ще 16 провідних страховиків України. Система прямого врегулювання почне діяти у тестовому режимі.

А поки що PZU надає можливість на власному досвіді оцінити переваги відповідального ставлення страхової компанії до власного клієнта.