У Києві відбувся Перший Європейський форум організаторів навчання за кваліфікацією АССА

Четвер, 24 березня 2011
21 березня більше 80 представників організаторів навчання за програмою АССА з України, Великобританії, Румунії, Польщі, Росії, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусі та Греції обговорили питання розвитку професійної кваліфікації бухгалтерів та фінансистів. Партнером заходу стала компанія «Ернст енд Янг».


Ідеї, які змінюють міста

Кваліфікація АССА стає все більш популярною серед фінансистів, бухгалтерів і аудиторів. Так, згідно з результатами останньої екзаменаційної сесії (у грудні 2010 р.), рекордна кількість – 205 000 чоловік сумарно написали 397 000 екзаменаційних робіт, а 6420 студентів успішно склали всі іспити на шляху до кваліфікації АССА.

Також, сама програма кваліфікацій АССА не стоїть на місці. Так, у січні 2011 року було запущено нову гнучку сертифікаційну програму початкового рівня «Основи бухгалтерії» (Foundations in Accountancy), яка задовольнить потреби як студентів, так і роботодавців.

Програма «Основи бухгалтерії» надає грунтовні базові знання з фінансового та управлінського обліку і включає модуль з професіоналізму та етичної поведінки. Після закінчення навчання видаються наступні сертифікати:

• Сертифікат початкового рівня з фінансового та управлінського обліку (Introductory Certificate in Financial and Management Accounting)
• Сертифікат середнього рівня з фінансового та управлінського обліку (Intermediate Certificate in Financial and Management Accounting)
• Диплом з бухгалтерії та бізнесу (Diploma in Accounting and Business)

А також

• Кваліфікація сертифікованого бухгалтера-техніка (САТ)

Наталія Вовчук, голова представництва АССА в Україні, державах Прибалтики і Кавказу, зазначила, що Перший Європейський форум організаторів навчання за кваліфікацією АССА вперше об’єднав академічні кола і бізнес-сектор у регіоні задля обгвоворення нових викликів часу та нових потреб професійної освіти і підвищення кваліфікації.

Також, вперше у Києві відбувається таке регіональне зібрання – з представниками України, Великобританії, Румунії, Польщі, Росії, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусі та Греції. В роботі форуму взяли участь також представники Міністерства освіти України, Міністерства фінансів Білорусі, інших державних органів, а також таких компаній як Академія бізнесу «Ернст енд Янг», «ПрайсуотерхаузКуперс», «Бізнес-освітній альянс», АТС Україна, Hock Training; та вищих навчальних закладів: Національного торгово-економічного університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.

«Представництво АССА в Україні ініціювало проведення цього форуму саме у Києві, покладаючи надію на інтерес української освітньої спільноти до нових кваліфікаційних програм для фінансів та бізнесу. На нашу думку, це повинно стимулювати співпрацю між академічними і науковими колами, бізнесом, і професійними організаціями. Також, нові програми, які презентує АССА, дозволять диверсифікувати підготовку і перепідготовку фахівців за окремими напрямками», - сказала Наталія Вовчук.

Партнером Першого Європейського форуму організаторів навчання АССА стала міжнародна консалтингова компанія «Ернст енд Янг».

Як зазначила керівник Академії бізнесу «Ернст енд Янг» в Україні Наталія Копиленко, «Зустріч провайдерів навчання з різних куточків Європи, безперечно, стала важливим кроком для всебічного аналізу розвитку і перспектив кваліфікації в Україні. Для провайдерів та слухачів, на мою думку, розпочинається нова ера АССА кваліфікації. І це пов’язано, насамперед, з такими необхідними та своєчасними ініціативами з боку АССА. А саме, новий курс «Основи бухгалтерії» з можливістю отримання професійних Дипломів та Сертифікатів на кожному з рівнів навчання».