Кредитний рейтинг КБ «Глобус» підвищено до рівня uaBBB

П'ятниця, 25 лютого 2011
Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» 21 лютого 2010 р. підвищило кредитний рейтинг ВАТ «Комерційний банк «Глобус» (www.globusbank.com.ua) за національною шкалою до uaBBB.


Ідеї, які змінюють міста

Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ВАТ КБ «Глобус» за 2010 р., а також внутрішню інформацію, надану Банком у ході рейтингового процесу.
Так, РА «Експерт-Рейтинг» за підсумками 2010 р. відзначило зростання активів Банку на 86% - до 1,113 млрд. грн. і збільшення обсягу резервів під знецінення кредитів Банку, який склав 62,8 млн. грн., що відповідає 18% кредитного портфеля. Даний показник у повній мірі відображає на сьогоднішній день ситуацію в банківському секторі України і відповідає середньому показнику по системі. При цьому РА «Експерт-Рейтинг» звертає увагу на те, що зростання обсягу резервів не привів Банк до збитковому стану: КБ «Глобус» згенерував достатній обсяг доходів для того, щоб покрити всі необхідні витрати, в тому числі і на формування резервів. У той самий час, рівень достатності капіталу Банку за підсумками роботи в минулому році склав 16,58%. Цей показник перевищує середнє значення по системі та свідчить про те, що Банк добре капіталізований. До позитивних тенденцій агентство також віднесло хороший рівень ліквідності (2010 р. Банк закінчив з чистим прибутком в 8,2 млн. грн.) і динаміку ресурсної бази Банку (загальний обсяг зобов'язань за підсумками року виріс більш ніж вдвічі і склав 928,8 млн. грн.). Також агентство відзначило, що в той час, коли інші банки продовжували згортати свою присутність у регіонах України, Банк «Глобус» в 2010 році успішно реалізовував стратегію росту, спрямовану на розширення філіальної мережі. Так, на початок 2011 року регіональна мережа ВАТ Комерційний банк «Глобус» налічує вже 7 відділень.
Згідно з висновками РА «Експерт-Рейтинг», достатній рівень капіталізації та ліквідності дозволяють Банку «Глобус» підтримувати адекватний рівень платоспроможності і відповідати за своїми зобов'язаннями перед вкладниками та іншими кредиторами.
Загалом, агентство позитивно оцінило поточний фінансовий стан КБ «Глобус», вважаючи, що Банк успішно протистояв кризовим явищам, з якими стикнулися невеликі банки в 2009-2010 рр. РА «Експерт-Рейтинг» відзначило, що Банк розставив правильні акценти і в майбутньому буде готовий до зростання конкуренції на ринку, на що вказує впевнене відновлення економіки України.