УАБІ відзначила клініку «Оберіг» за підтримку соціального проекту «Школа життя після інсульта»

Середа, 17 листопада 2010
Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація боротьби з інсультом» (УАБІ) високо відзначила підтримку Медичним центром «Універсальна клініка «Оберіг» (www.oberigclinic.com) соціального проекту «Школа життя після інсульту».


Ідеї, які змінюють міста

Нагородження Подякою клініки «Оберіг» за плідну співпрацю та підтримку соціального проекту пройшло в рамках II Національного конгресу «Інсульт і судинно-мозкові захворювання», який організувала «Українська асоціація боротьби з інсультом» за підтримки Міністерства охорони здоров'я України.
Нагадаємо, в травні 2010 р. на базі МЦ «Універсальна клініка «Оберіг» було відкрито першу в Україні безкоштовну Публічну школу «Життя після інсульту», яка є спільним соціальним проектом Інсультного центру Клініки «Оберіг» і УАБІ.
За словами президента Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом», професора Миколи Поліщука, реабілітація після інсульту – одна з найбільш актуальних і складних проблем медицини, охорони здоров'я та соціальної допомоги. Але, на жаль, існуюча на сьогодні в Україні система реабілітації хворих з такими захворюваннями, як інсульт, є малоефективною і не може повністю задовольнити всіх хворих та їх родини. «Зусиль тільки державних медико-соціальних структур, які працюють з пацієнтами, що перенесли інсульт, недостатньо, – каже Микола Поліщук. – Потрібна підтримка недержавних організацій у сфері медико-соціальної допомоги цим людям. І ми вдячні Клініці «Оберіг», що поклала початок програмі соціальної відповідальності, першим кроком якої і стала організація Публічної школи «Життя після інсульту».
Соціальна програма Інсультного центру клініки «Оберіг» і УАБІ спрямована на навчання пацієнтів, які перенесли інсульт, та членів їх сімей і передбачає організацію правильного процесу реабілітації, догляду та відновлення хворих з метою досягнення ними максимальної незалежності, повернення до якісного повсякденного життя, а також профілактиці виникнення повторних інсультів. Школа також допомагає сформувати необхідні навички реабілітаційної допомоги у родичів, які проживають разом з пацієнтами, та полегшити повернення пацієнтів після інсульту до повноцінного життя.
Школа «Життя після інсульту» працює на базі Інсультного центру клініки «Оберіг», створеного за прикладом спеціалізованих інсультних та реабілітаційних центрів Австрії та Великобританії, в яку входять клініка інсульту, нейрореабілітаційне відділення та відділення для хворих з довготривалими порушеннями свідомості (вегетативними станами). Перевагою Інсультного центру є надання повного циклу діагностики, лікування і нейрореабілітаційних допомоги, визначення реабілітаційного потенціалу пацієнта, який переніс інсульт, а також розробка індивідуальної програми реабілітації. Нейрореабілітація пацієнтів забезпечується висококваліфікованими реабілітаційними фахівцями: неврологами, фахівцями фізичної реабілітації (кінезотерапевти і ерготерапевти), логопедами, фізіотерапевтами, нейропсихології та спеціально підготовленим середнім медичним персоналом. Додатково, у лікуванні пацієнтів активно використовується широкий спектр апаратних методик - Інсультний центр обладнаний унікальними технічними засобами для нейрореабілітації (спеціально обладнані палати, зали фізичної реабілітації і ерготерапії).