«Зустрічаймо весну разом!» зі Школою-інтернатом № 12, м. Київ

Середа, 30 квітня 2008
9 березня 2008 року у Школі-інтернаті № 12 для дітей-сиріт, яка знаходиться у м. Києві по вулиці Харківське Шосе 121/3, відбувся святковий концерт «Зустрічаймо весну разом!», організатором якого була мережа ЕМПіК.


Ідеї, які змінюють міста

Після довгої, холодної та нудної зими, коли скована земля під морозами, коли стоять голі парки та ліси, - всі мрії, надії, жадання й почуття зверненні в бік весни, тепла й сонця. Мабуть, не буде перебільшенням сказати, що найбільше потребують тепла та уваги діти з особливою потребою у любові.
«Зустрічаймо весну разом!» - під такою назвою проходив концерт для дітей-сиріт у Школі-інтернаті № 12, в якому прийняв участь Дитячий ансамбль народної творчості «Гопак», який являється лауреатом не тільки українських, але і міжнародних конкурсів. З великим захопленням спостерігали підопічні дитячого будинку за кожним рухом виконавців та самі підтанцьовували, сидячи на своїх місцях. Воно й не дивно, адже як можна втриматися, коли на сцені виконувався танець весни і кохання «Танго», у виконанні наймолодших учасників ансамблю?!
Запальний та жартівливий український танок «Яків» не лишив байдужою жодної дитини у залі, - діти не просто посміхалися, а по-справжньому сміялися від душі над невдахою-залицяльником Яковом, який так незграбно хотів сподобатися найгарнішій дівчині. Однак, дітям до душі найбільше припав видовищний білоруський танок «Двє дярєвні», якій здійняв просто шквал оплесків.
Заполонив серця усіх присутніх в залі, наповнивши їх трепетними почуттями, виступ Анастасії Маринець, яка виконала композицію - «Зоре моя вечірняя» на вірші Тараса Григоровича Шевченка, адже саме в день його народження проводився концерт. Другим музичним твором у виконанні Анастасії була «Веснянка», яка найкраще відобразила той піднесений настрій, який відчуває кожне серце з приходом тепла, коли на дворі так яскраво світить сонечко, а на деревах от-от розпустяться бруньки. Слухачі були вражені м’яким та ніжним голосом бандуристки, чистотою і точністю переданих відчуттів. Чарівності атмосфері додавала особлива виразність і кришталева прозорість акордів бандури, унікальної по звучанню і незвичайної за виглядом.
Та, звичайно, найбільше веселих усмішок та радісних оплесків зібрала цього весняного ранку Валентина Кудь, яка виступила у ролі аніматора та провела розважально-розвиваючі конкурси для підопічних дитячого будинку, під час яких кожен учасник отримав заохочувальні подарунки. Конкурси, у яких треба було і бігати, і збирати речі своїх друзів, і грати з кольорами, і знаходити свою пару взуття з-поміж цілої гори чужого, проходили в теплій атмосфері і дух суперництва був насичений почуттям дружби.
Мережа ЕМПіК та журнал «ПСІ» привітали іменинників березня та вручили їм на згадку спеціальні подарунки і особисті вітальні листівки.
На завершення зустрічі усі дітки отримали на згадку від компанії ЕМПіК книги, улюблені мультфільми та канцелярське дитяче приладдя, а також фрукти та різні солодощі від журналу «ПСІ» та МГО «Молода Просвіта».
Ще довго коридорами дитячого будинку лунав веселий сміх, а відлуння доносило дзвінкі голоси, які не стомлювалися ділитися враженнями від зустрічі.
Компанія ЕМПіК від усього серця висловлює подяку всім, хто не залишився байдужим та допоміг в організації цього заходу, а саме журналу «ПСІ», МГО «Молода Просвіта», Дитячому ансамблю народного танцю «Гопак», Анастасії Маринець, Володимиру Маслову, Катерині Москаленко та Валентині Кудь.

Ведучий – Юрій Петровічев
Фото – Катерина Москаленко

Прес-служба ЕМПіК
info.empik@empik.ua
www.empik.ua