У Києві відбулася зустріч керівників НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» та Московського центру ВАО АЕС

Вівторок, 19 лютого 2008
Президент Компанії Юрій Коврижкін та директор Московського регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС Михайло Чудаков обговорили Програму ВАО АЕС-МЦ на 2008 рік і на перспективу.


Ідеї, які змінюють міста

Президент Компанії Юрій Коврижкін та директор Московського регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС Михайло Чудаков обговорили Програму ВАО АЕС-МЦ на 2008 рік і на перспективу. Зокрема, участь «Енергоатому» у цьогорічних заходах Московського центру як в Україні, так і в інших країнах-членах ВАО АЕС. Також ішлося про участь фахівців Компанії у партнерських перевірках, місіях технічної підтримки як експертів та керівників команд на АЕС Московського та інших регіональних центрів Асоціації. Також протягом цього року фахівці «Енергоатому» і ВАО АЕС-МЦ продовжуватимуть обмінюватись досвідом експлуатації АЕС, візьмуть участь у спільних семінарах та нарадах з питань водно-хімічного режиму першого та другого контурів АЕС, використання досвіду INPO тощо, засіданнях Клубу проектів ВВЕР-440 і ВВЕР-1000.
Михайло Чудаков також поінформував Юрія Коврижкіна, що Московський центр на найближчому квітневому засіданні Всесвітньої Ради керуючих ВАО АЕС у Хельсінкі рекомендуватиме його кандидатуру у якості представника МЦ до складу цього управлінського органу.
Довідково: НАЕК «Енергоатом» прийнято колективним членом Московського регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС (World Association of Nuclear Operators) 10 травня 1997 року.
ВАО АЕС було засновано у травні 1989-го експлуатуючими організаціями світу для обміну досвідом експлуатації. Членство у ВАО АЕС надає можливість, враховуючи у своїй практиці досвід інших АЕС, досягнути високих результатів і підвищити надійність експлуатації атомних станцій. За типом реакторів члени Асоціації входять до чотирьох регіональних центрів: Московського, Паризького, Атлантського і Токійського. Московський центр об’єднує атомні енергогенеруючі компанії Вірменії, Болгарії, Угорщини, Ірану, Казахстану, Литви, Польщі, Росії, Словаччини, Фінляндії, Чехії та України. Координацію регіональних центрів здійснює Координаційний центр ВАО АЕС у Лондоні. Вищим керівним органом ВАО АЕС є Генеральна Асамблея, яка проводиться один раз на два роки. Організатором виступає один із регіональних центрів і Координаційний центр Асоціації у Лондоні.