Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

25 травня вимикати світло будуть лише у години "вечірнього піку"

П'ятниця, 24 травня 2024, 18:49 -

Графіки погодинних відключень завтра будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 20:00 до 22:00 – у години максимального вечірнього споживання.

Про це повідомили у пресслужбі "Укренерго". 

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватись не буде.

 
Укренерго

Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго. 

Реклама:

Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах. 

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Внаслідок п’яти масованих ракетних атак із березня по травень – великі теплові та гідроелектростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Нагадаємо: 

Реклама:

Кабінет міністрів затвердив постанову, яка зобов'язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Реклама: