Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

53% фермерів хочуть отримати інвестиційні кредити на придбання землі - опитування  

П'ятниця, 24 травня 2024, 15:34 -

Опитування понад 2 тисяч малих фермерів показує, що більша частина аграріїв планують розширити виробничі площі і залучити для цього інвестиції.

Про це повідомила член правління Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Інесса Андрієтті на онлайн-воркшопі для банківських установ щодо нових інструментів фінансування малих та середніх агровиробників.

"56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду є затребуваними серед аграріїв сьогодні", - зазначила Інесса Андрієтті.

Голова правління Фонду Олег Приходько розповів про умови отримання гарантій агровиробниками і запропонував банкам долучатися до співпраці. 

Реклама:

"Ми активно співпрацюємо з трьома банками та плануємо залучати нові фінансові установи. Це значно розширить можливості щодо кредитування якомога більшої кількості зацікавлених аграріїв", - зазначив Олег Приходько.

Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак розповів, що внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. 

Нагадаємо:

Реклама:

Уряд удосконалює компенсації аграріям за розмінування земель

Економічна правда

Реклама: