Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Шмигаль зустрівся з місією МВФ: новий перегляд програми дозволить залучити $2,2 мільярда

Четвер, 23 травня 2024, 18:02 -
 
фото: шмигаль у Facebook

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Камером та місією Фонду. Четвертий перегляд програми EFF дозволить залучити 2,2 млрд доларів.

Про це Шмигаль повідомив у Facebook.

"Цінуємо цей візит напередодні початку роботи місії щодо четвертого перегляду програми EFF, який дозволить залучити 2,2 млрд доларів", - написав прем'єр.

За його словами, загалом від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від МВФ 8 млрд доларів. Фонд входить до трійки найбільших наших донорів та тримає рамку всієї допомоги Україні в розмірі понад 120 млрд доларів.

Реклама:

"Під час зустрічі скоординували наші спільні дії у ключових напрямках співпраці. Розповів про зусилля уряду щодо конфіскації заморожених російських активів, плани щодо відновлення енергетики та про розбудову децентралізованої системи, продовження реформ.

Переконався, що МВФ залишатиметься надійним партнером України й надалі", - додав Шмигаль.

Нагадаємо:

Реклама:

Команда Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою Європейського Департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочинає 23 травня зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. 

Раніше повідомлялось, що Україна повністю виконала всі структурні маяки та інші зобов'язання за програмою розширеного фінансування EFF з МВФ, місія якого щодо четвертого перегляду програми, як очікується, розпочне роботу наприкінці травня у Варшаві.

Економічна правда

Реклама: