Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Російський "Норнікель" вперше в історії другий рік поспіль не виплатить дивіденди

Четвер, 23 травня 2024, 16:50 -

Найбільший виробник кольорових металів у Росії, підсанкційний "Нрнікель", вперше в історії другий рік поспіль не виплатить дивіденди.

Про це пише The Moscow Times.

"Рада директорів російського гірничо-металургійного гіганта "Норильський нікель" рекомендувала не платити фінальних дивідендів за 2023 рік, у якому компанія зіткнулася з посиленням санкційного тиску і геополітичного фону на фінансові результати, повідомила вона в четвер. Акціонери розглянуть це питання 28 червня", - йдеться у повідомленні.

Менеджмент "Норнікеля", найбільшого у світі виробника паладію і металевого нікелю, заявляв, що підтримання фінансової стійкості компанії в пріоритеті перед дивідендами.

Реклама:

"Норнікель" уперше за 14 років не заплатив дивідендів за 2022 рік з огляду на фінансовий стан, але 2023 року відновив проміжні виплати. Раніше "Норнікель" не виплачував дивідендів у 2009 році на тлі конфлікту акціонерів.

Нагадаємо:

Металургійна компанія Російської Федерації "Норнікель" стикається з проблемами збуту своєї продукції у Європейському Союзі. Деякі клієнти відмовилися купувати продукцію, виготовлену з російського металу.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: