"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів

П'ятниця, 29 березня 2024, 16:57 -

Металургійна компанія Російської Федерації "Норнікель" стикається з проблемами збуту своєї продукції у Європейському Союзі. Деякі клієнти відмовилися купувати продукцію, виготовлену з російського металу.

Про це повідомляє Reuters.

Проти "Норнікелю" не було введено західних санкцій, проте він зіткнувся з проблемою імпорту обладнання, "добровільними санкціями" партнерів та іншими глобальними обмеженнями, що змусило його знаходити нові ланцюжки збуту та переорієнтувати постачання до Азії.

Як приклад відмови від продукції, виготовленої з російських матеріалів, постраждав фінський завод Nornickel Harjavalta, який виробляє матеріали для акумуляторних батарей електромобілів у Європі.

Реклама:

"Нам доводиться перебудовувати всю систему збуту... Зараз ми стикаємося з великою кількістю зовнішніх обмежень", – сказав віцепрезидент компанії Антон Берлін.

Від співпраці також відмовляються постачальники послуг, склади, порти, судновласники й банки, повідомив він.

Після лютого 2022 року "Норнікель" змінив географію продажів, переключивши увагу на Азію, частка якої в доходах компанії вперше в історії перевищила 50% минулого року. Китай став найбільшим ринком збуту "Норнікель".

Реклама:
Реклама: