Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Активність бізнесу в Єврозоні побила річний рекорд

Четвер, 23 травня 2024, 14:07 -
 
Getty Images

Ділова активність приватного сектору в Єврозоні досягла найвищого рівня за останній рік, що свідчить про  пришвидшення економічного  відновлення в регіоні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що індекс менеджерів із закупівель S&P Global зростає третій місяць поспіль. У травні він зріс до 52,3 пунктів, що перевищило прогнози аналітиків.

Перспективи блоку з 20 країн покращуються після рецесії у другій половині минулого року. Оскільки інфляція наближається до цільового рівня в 2%, а Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує почати знижувати процентні ставки.

Реклама:

"Наразі ми спостерігаємо незначне пожвавлення економіки в Єврозоні. Водночас інфляція продовжує відступати. Тому є підстави сподіватися, що нам вдасться повернутися до цінової стабільності без рецесії", - сказала членкиня виконавчої ради ЄЦБ Ізабель Шнабель. 

Однак це зростання маскує тривалий спад у промисловому секторі, особливо в Німеччині. Зниження виробництва настало через послаблення світового попиту і стрімкий ріст цін на енергоносії, спричинений вторгнення Росії в Україну.

Оскільки зростають виробничі витрати, S&P вважає сектор послуг "головним джерелом інфляційного тиску", який може гальмувати зниження процентних ставок. 

Реклама:

Нагадаємо:

Європейський центральний банк (ЄЦБ) закликає банки швидше вийти з російського ринку, побоюючись санкцій з боку США.

Реклама: