Зміни в ПСО: тарифи на електроенергію для населення можуть переглянути

Середа, 3 квітня 2024, 20:31 -

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк допускає зміни в механізмі забезпечення населення електроенергією (ПСО). Наразі до 1 травня 2024 року різницю між тарифами та ринковою ціною покривають НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Оновлено. У НКРЕКП уточнили, що робота щодо змін діючих тарифів на електричну енергію для побутових споживачів не ведеться.

"У коментарі Голови НКРЕКП Валерія Тарасюка інформаційній агенції "Інтерфакс-Україна" йшлося про те, що йому невідомо про плани зміни режиму ПСО з 1 травня та можливість змін тарифів, зокрема, оскільки ухвалення відповідних рішень не є компетенцією НКРЕКП", – зазначили в НКРЕКП.

Реклама:

"Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті... Якщо зміни, то, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше", - заявив Тарасюк.

Він також зазначив, що ситуація у всіх енергокомпаній України дуже складна, передусім через російську агресію.

Реклама:

"Усій енергосистемі складно. Я не знаю жодної компанії, якій зараз не складно", - наголосив глава енергорегулятора.

Читайте також: Путін знову хоче занурити Україну в темряву. Яких втрат зазнала енергетика через найбільшу за весь час атаку?

Чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему. Топменеджер ДТЕК Дмитро Сахарук

Нагадаємо:

Після наймасштабнішої атаки Росії на українську енергоінфраструктуру 22 березня рішення щодо перегляду тарифів на електрику для населення чи заборони експорту електроенергії наразі не розглядається.

Реклама: