Для розблокування експорту вітчизняної зброї немає політичної підтримки – Камишін

П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:45 -


Ідеї, які змінюють міста

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що розблокування експорту для українських виробників наразі є неможливим, оскільки не має політичної підтримки. 

Про це він розповів в інтерв'ю Reuters.

Зазначається, що вже зараз можливості українського ВПК становить 18-20 млрд дол. Однак держава через обмежений бюджет спроможна профінансувати лише третину від цього. 

Крім того, деякі виробники кажуть, що їм важко залучити кошти, а проблема також ускладнюється процесом державних закупівель, на який вони скаржаться, що він повільний і громіздкий.

Відповідно частина виробників хотіли б отримати експортні ліцензії за умови, що у виробника є невикористані потужності, які не покриваються замовленнями з України.

Про те за словами Камишіна, такі бажання є справедливим, але це позиція не має політичної підтримки, тому уряд шукаємо фінансування для вітчизняних підприємств, щоб вся виготовлена продукція залишалась в країні. 

"З позиції виробників справедливо вимагати законтрактувати їхні потужності на повну або ж дозволити їм експортувати ... але ця позиція не має політичної підтримки, тому ми шукаємо фінансування для наших підприємств, щоб вся вироблена продукція залишалася в Україні", – сказав Камишін.

Також читайте: "Курку треба годувати". Чи може Україна відкрити експорт для виробників зброї?

Нагадаємо:

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін закликав НАТО закупити обіцяний мільйон дронів у українських виробників.