SoftServe інтегрує генеративний ШІ для працівників: час розробки софту скорочується на 20%

Четвер, 18 квітня 2024, 14:32 -


Ідеї, які змінюють міста

Найбільша глобальна IT-компанія з українським корінням SoftServe розпочинає інтеграцію інструментів ШІ в роботу команд на клієнтських проектах. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Внутрішнє дослідження компанії показало можливість генеративного штучного інтелекту підвищувати продуктивність розробницьких команд до 45% та пришвидшувати час розробки проектів на 30%, генШІ інструменти впроваджують в роботу працівників компанії. 

Технологію генеративного ШІ в SoftServe використовують команди вде на 9-ти пілотних проектах для клієнтів, зокрема для бізнесів з фінансового сектору, промислового виробництва, ритейлу.

Перші результати демонструють позитивну динаміку. Час розробки програмного забезпечення на проектах вдалось скоротити на 20%, Quality Control - на 25%, Test Automation - на 20%, створення технічної документації - на 17%. 

До кінця року в компанії планують масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проектів, на яких працюватимуть 1000+ фахівців. Водночас, продовжують дослідження нових інструментів та форматів взаємодії із ШІ для подальшої максимізації продуктивності розробницьких команд. 

Нагадаємо:

Генеративний штучний інтелект (ШІ) компанії OpenAI може збільшити продуктивність роботи команд розробників до 45% - SoftServe.

Економічна правда