Новини 15 квітня: у Кривому Розі аварійне відключення світла, НПЗ Росії відновлюють роботу

Понеділок, 15 квітня 2024, 21:00


Ідеї, які змінюють міста

Про Кривий Ріг. Енергетики у Кривому Розі провели аварійне відключення світла фактично по всьому місту - лікарні та критична інфраструктура перейшла на генератори.

Про НПЗ РФ. Росія змогла швидко відремонтувати деякі з ключових нафтопереробних заводів, які зазнали ударів українських безпілотників. Так, потужності російських НПЗ, що простоювала через атаки, скоротилися до близько 10% з майже 14% наприкінці березня.

Про експортне ПСО. Кабмін визнав такою, що втратила чинність, постанову №775 про "експортне ПСО" (покладання спеціальних обов'язків) на ринку електроенергії.

Про Ашан. Компанія Ceetrus, яка входить до структури французької мережі гіпермаркетів "Ашан", закрила угоду про продаж своїх активів у Росії.

Про АЕС. "Енергоатом" розпочав проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за американською технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Вже закладено перший куб бетону енергоблока №5.

Ексклюзиви ЕП

Бізнес активно готується до повернення ветеранів. Як можуть допомогти банки? Інтерв'ю з менеджерами ЄБРР

Український бізнес потребує кадрів. Як міжнародні партнери допомагають підприємцям залучати ветеранів до праці і повертати людей з-за кордону?