Уряд виділив понад 150 мільйонів на блокування теле- та радіосигналів з Росії та Білорусі

Середа, 6 березня 2024, 14:53 -

Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити з резервного фонду державного бюджету 152 млн грн на розгортання системи, яка блокуватиме антиукраїнське телерадіомовлення у прикордонних областях.

Відповідне рішення уряду є у розпорядженні ЕП.

Кошти з резервного фонду виділили Держспецзв’язку з метою "розгортання мережі блокування антиукраїнського телерадіомовлення у прикордонних районах України із застосуванням комплексів вибіркового блокування сигналів радіоелектронних (телевізійних) засобів".

Очікується, що за виділені кошти буде встановлено комплекси з блокування телерадіосигналів з території Росії, Білорусі та невизнаного Придністров’я. Такі комплекси встановлять у 45 локаціях у прикордонній зоні 9 областей, а саме Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської областей.

Реклама:

Виділені урядом кошти спрямують як на закупівлю та встановлення комплексів блокування сигналів, так і витрати на експлуатацію цих комплексів протягом наступних 8 місяців. Очікується, що самі комплекси буде встановлено 1 травня 2024 року.

Нагадуємо:

Компанія Telegram отримала від української влади перелік "потенційно проблемних" каналів та перевіряє їхній контент на відповідність правил месенджера.

Реклама:



Реклама: