Українці айтівці щомісяця донатять майже 3 мільярди на потреби фронту

Четвер, 21 березня 2024, 15:37 -

Щомісяця українські ІТ-фахівці донатять на потреби сил безпеки та оборони близько 80 мільйонів доларів, що еквівалентно майже 3 мільярдам гривень.

Про це свідчать дані дослідження IT Research Ukraine, які навів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Команда Мінцифри провела зустріч з керівниками асоціацій та регіональних ІТ-кластерів. Мета — разом визначити вектори роботи для розвитку галузі, обговорити проблемні питання для спільноти та допомогти їх вирішити.

Зокрема, у фокусі обговорень були підтримка стабільних умов для роботи галузі, спільні ініціативи з розвитку оборонних технологій, розвиток людського капіталу, глобальне промо українського технологічного сектору.

Реклама:

"Для нас дуже важливо будувати системний діалог з IT-індустрією, адже сьогодні це галузь, яка своїми податками підтримує економіку країни", - зазначив Федоров.

Він наголосив, що частка ІТ у ВВП країни майже 5%. Торік від сфери до держбюджету надійшло 20,8 млрд гривень податків. Це на 3,1 млрд гривень більше, ніж у 2022 році. 

"Один айтівець, який працює, створює та зберігає майже три робочі місця в економіці. Окрім того, айтівці своїми донатами активно допомагають закривати потреби фронту. За даними дослідження IT Research Ukraine, щомісяця разом IT-фахівці донатять близько $80 мільйонів, що у гривнях майже 3 мільярди", - резюмував міністр.

Реклама:

Читайте також: Робота в ІТ є, але не для програмістів. Чому компанії полюють на маркетологів та аналітиків

Реклама: