SpaceX будує мережу "шпигунських" супутників для розвідки США - Reuters

Субота, 16 березня 2024, 18:00 -
 
Getty images

Компанія SpaceX, що була заснована Ілоном Маском, будує мережу з сотень супутників-шпигунів за засекреченим контрактом з розвідувальним агентством США.

Про це повідомляє Reuters з посилання на 5 джерел, знайомих із програмою.

Контракт SpaceX стосується нової потужної шпигунської системи з сотнями супутників, які можуть працювати як рій на низьких орбітах.

Супутники можуть відстежувати цілі на землі і ділитися цими даними з американською розвідкою і військовими, повідомили джерела. Це дозволить уряду США швидко отримувати безперервні знімки діяльності на землі майже в будь-якій точці земної кулі, допомагаючи розвідці і військовим операціям.

Реклама:

За інформацією, сума контракту, який ще у 2021 році був підписаний з Національним розвідувальним управлінням, агентством, яке управляє супутниками-шпигунами, становить 1,8 млрд дол.

За словами джерел, у разі успіху ця програма значно розширить можливості уряду і військових США швидко виявляти потенційні цілі на землі.

Плани показують ступінь участі SpaceX у розвідувальних і військових проєктах США та ілюструють глибші інвестиції Пентагону у великі супутникові системи на низьких орбітах, спрямовані на підтримку сухопутних військ.

Реклама:

Запланована мережа Starshield є окремою від Starlink.

Нагадаємо:

14 березня компанія SpaceX здійснила запуск своєї гігантської ракети Starship майже на орбіту Землі. Але при поверненні на Землю втратила з ним зв'язок.

Економічна правда



Реклама: