"Укрнафта" переходить на стандарти API 

П'ятниця, 9 лютого 2024, 16:05 -

В ПАТ "Укрнафта" заявили про перехід на західні стандарти нафтових продуктів. Зокрема "Укрнафта" уклала меморандум із  Американським паливним інститутом( API).

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

"Укрнафта" підписала меморандум з The American Petroleum Institute та взяла курс на міжнародні стандарти видобутку та сервісу і заміну застарілого російського, білоруського та радянського обладнання на кращі сучасні технології", - зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький. 

Система класифікації моторних олив API починає своє існування з 1969 року. Основне її призначення - поділ моторних олив за якістю і використовуваною технікою.

Реклама:

Як зазначають, зараз Укрнафта вже має укладені договори та рамкові угоди зі світовими лідерами в галузі нафтовидобутку та нафтосервісу:

  • З американською Baker Hughes GmbH на закупівлю 34 установок електровідцентрових насосів; перша партія поставлена 4 січня 2024, наступні поставки плануються у лютому. Також погоджено замовлення 309 таких установок та супутнього обладнання, постачання партіями протягом 2024 року.
  • З китайською Laizhou City Rising Star Artificial Lift CO. LTD на закупівлю запчастин до електровідцентрових насосів, що вже працюють на свердловинах.
  • З китайською Changfeng Wire and Cable на закупівлю кабелю нафтопогружного. 
  • З американською Weatherford Products GmbH на закупівлю 478 штангових глибинних насосів.
  • З німецькою Oil Dynamics GmbH на 200 установок електровідцентрових насосів, перша партія 50 штук вже доставлена на склад в Долині.

Нагадаємо:

5 лютого "Укрнафта" почала готувати майданчик нової похило-скерованої свердловини на північному сході країни проєктною глибиною 3314 м.

Реклама:

Економічна правда



Реклама: