"Дія" відновлюється після масштабного збою: хронологія

Неділя, 4 лютого 2024, 10:00 -
Збій у роботі
Збій у роботі "Дії"

Застосунок Дія знову працює, після великого збою в роботі.

Про це відомо із застосунку "Дія", також із коментаря міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Приблизно о 20:40 у Дії зафіксували великий трафік, через кількість охочих проголосувати на Нацвідборі до Євробачення. Тоді пресслужба застосунку повідомила що потрібен деякий час для відновлення. 

Вже о 21:29 було оголошено, що голосування через Дію буде продовжено ще на один день, застосунок все ще не працював. 

Реклама:

Пізніше, о 23:05 міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що за вечір 3 лютого застосунок Дія відвідала найбільша кількість користувачів в історії, по 15 тисяч запитів на секунду.

"Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування (на Нацвідборі - ЕП) торік, — 15 000 запитів", - зазначив міністр.

Федоров також заявив, що напередодні голосування Дія збільшила свої потужності в 5 разів, але запитів надходило у 20 разів більше відносно минулого року. 

Реклама:

Міністр перепросив за збій у роботі Дії та пообіцяв повне відновлення роботи застосунку за "декілька годин". Він також пообіцяв зробити детальний розбір ситуації та покращення інфраструктури додатка, задля недопущення подібних ситуацій у майбутньому. 

Пізніше комунікаційниця Мінцифри Олеся Лісовська у коментарі Громадському розповіла, що до збою в роботі Дії не були причетні хакери, виключно надмірний трафік.

На 9:30 4 січня додаток відновив свою роботу. 

Нагадаємо:

Верховна Рада 4 січня отримала на розгляд законопроєкт № 10380, який передбачає виключення людського фактору з процесу розмитнення та проведення процесу через дію.

Реклама: