Інвестори позитивно оцінюють нову економічну політику Аргентини

Субота, 24 лютого 2024, 14:20 -
 
Getty images

На фоні економічного спаду, політика жорсткої економії президента Аргентини Хавʼєра Мілея викликає довіру зі сторони інвесторів.

Про це повідомляє Reuters.

На тлі болісного економічного спаду і з огляду на те, що уряд відчуває нестачу коштів, Мілей зробив жорстку економію ключовим напрямком своєї діяльності з моменту вступу на посаду в грудні 2023 року, що допомогло країні зафіксувати в січні 2024 року перший місячний бюджетний профіцит за більш ніж десятиліття.

Мілей дав сміливу обіцянку ліквідувати майже 3% бюджетний дефіцит минулого року. Він намагається стримати свою обіцянку.

Реклама:

Його уряд скоротив витрати, купив понад 5 млрд дол для поповнення виснажених резервів і пролонгував імпортні борги за допомогою успішного випуску облігацій "Бопрал" (Bopreal).

Деякі доларові облігації Аргентини перебувають на найвищому рівні за останні чотири роки, інші - поблизу дворічних максимумів.

Наразі це зміцнює віру гравців ринку в те, що Мілей виконає свої обіцянки щодо стабілізації економіки.

Реклама:

Це не є простим завданням, оскільки дослідження показують, що рівень бідності аргентинців зріс до 60%, а протести на вулицях посилюються.

Читайте також: Економіст з бензопилою. Як новий президент Аргентини виводитиме країну з кризи

Нагадаємо:

Після девальвації песо на більш ніж 50% аргентинські споживачі переживають тяжкий удар інфляції перед новорічними святами.



Реклама: