"Нафтогаз" домовився з японськими компаніями щодо модернізації ТЕЦ

Понеділок, 19 лютого 2024, 20:47 -

Група "Нафтогаз" уклала меморандуми з двома японськими компаніями щодо модернізації ТЕЦ та розвитку спільного проєкту у сфері вітрової енергії. 

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Відповідний меморандум "Нафтогаз" підписав під час Конференції з економічного розвитку та відбудови у Токіо. 

"Японська корпорація Sumitomo Corporation (SC) допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії. SC також сприятиме залученню фінансування від японських державних фінансових установ", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

За словами глави Групи "Нафтогаз" Олексія Чернишова. ТЕЦ в Україні та особливо ті, що були передані Нафтогазу, будувались давно й мають вкрай застарілу матеріальну базу. 

Крім того, встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт передбачено другим меморандумом, який "Нафтогаз" підписав з японською компанією Komaihaltec.

Турбіни мають бути встановлені на одному з об’єктів Групи. 

Реклама:

Нагадаємо:

У 2023 році українські фахівці на 20% покращили результати видобутку газу з "відремонтованих" свердловин у порівнянні з довоєнним 2021-м. Це рекордний показник за останні 4 роки.

За січень 2024 року Група "Нафтогаз" сплатила 6,1 млрд грн податків - до держбюджету спрямували 5,6 млрд грн, ще 500 млн грн було спрямовано у місцеві бюджети.

Реклама: