Американські мільярдери Сорос і Уолтон купують частки у фармкомпаніях

Четвер, 15 лютого 2024, 19:59 -
 
Bloomberg

Сімейні офіси американських мільярдерів Сема Волтона і Джорджа Сороса придбали нові частки в біотехнологічних компаніях, котрі займаються розробкою ліків.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що у четвертому кварталі 2023 року компанія Волтона Walton Investment Team придбала частку в  Madrigal Pharmaceuticals, яка розробляє ліки від захворювань печінки, за 8,2 мільйона доларів.

А Soros Fund Management придбав нову частку у фармацевтичній компанії Merck & Co. на 24,5 млн дол і ще одну частку на 19,2 млн дол у компанії Eli Lilly, що виробляє ліки для схуднення.

Реклама:

Інші інвестиційні фірми також придбали частки в окремих біотехнологічних компаніях, додає Bloomberg.

Так, сімейний офіс Девіда Бондермана Wildcat Capital Management придбав частку у у Praxis Precision, що спеціалізується на лікуванні неврологічних захворювань.

Інвестиції в медичне обладнання та технології охорони здоров'я є однією з найпопулярніших інвестиційних тем 2023 року, свідчать дані опитування сімейних офісів, проведеного UBS Group AG.

Реклама:

Зокрема, німецькі мільярдери Томас і Андреас Струенгманн допомогли створити компанію BioNTech SE, яка у партнерстві з Pfizer Inc. розробила першу вакцину від Covid, схвалену Управлінням з контролю за продуктами і ліками США.

Читайте також: "Злетіли за межі стратосфери". Як данський фармгігант Novo Nordisk захоплює світ ліками від ожиріння

Економічна правда

Реклама: