Світовий банк надасть Україні 1,2 мільярда доларів позики на соцвиплати в 2024 році

Вівторок, 5 грудня 2023, 16:08 -
 
мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики та Світовий банк підписали угоду щодо започаткування нового проєкту "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)".

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Мета проєкту полягає в фінансуванні 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні.  

Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд дол із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується Урядом Японії. 

Реклама:

У Мінсоцполітики пояснили, що кошти проєкту будуть спрямовані до загального фонду Держбюджету і забезпечать фінансування 29 соціальних виплат, які вже передбачено в державному бюджеті на 2023 і 2024 роки. 

Таким чином, Світовий банк підтримує стійкість соціальних видатків, і дозволяє вчасно спрямовувати виплати тим громадянам, які їх потребують.  

Також проєкт спрямований на реалізацію низки реформ у сфері соціального захисту - передумовою отримання коштів є низка кроків щодо подальшої цифровізації системи соціальної підтримки; підвищення адресності виплат для внутрішньо-переміщених осіб; запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг з державного бюджету. Разом, ці кроки мають на меті підвищення прозорості, ефективності, фокусуванні соціальних виплат на тих громадян, які найбільше їх потребують.  

Реклама:

Нагадуємо:

Міністерство соціальної політики перезапустило раніше розроблену програму "Рука допомоги", згідно з якою непрацюючі громадяни з малозабезпечених сімей можуть отримати кредит на започаткування або розвиток власної справи.

Економічна правда

Реклама: