У Києві відкрили чергову ділянку Великої кільцевої дороги: 3 кілометри за 8 років

Вівторок, 5 грудня 2023, 12:33 -
 
Фото надане Віталієм Кличком

Київська влада оголосила про завершення чергової, третьої за рахунком, частини Великої кільцевої дороги, яка після будівництва тунелю під Дніпром колись з'єднає Троєщину з правим берегом.

Про це оголосив мер Києва Віталій Кличко.

"Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні відкрили нову частину Великої кільцевої від вул. Богатирської до Оболонського проспекту", - розповів мер.

Як визнав сам Кличко, три ділянки Великої кільцевої дороги влада будувала з 2016 року. Довжина ділянки, яку відкрили 5 грудня — 1,100 км. Загальна протяжність побудованих містом трьох нових ділянок – 3 км.

Реклама:
 

Дорога веде до місця, де колись буде зведено тунель під Дніпром. Відтак, цей шлях матиме вихід на Троєщину й з'єднає лівий і правий береги.

Водночас будівництво тунелю - це вже зона відповідальності Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

"Агентство має його побудувати", - заявив Кличко.

Реклама:

За прогнозами столичної влади, вже відсьогодні зменшаться затори на вулиці Богатирській, оскільки частина транспорту піде новою ділянкою. Зокрема, на Оболонський проспект.

Оновлено:

Дане повідомлення було оновлено, оскільки у первинному варіанті йшлося про те, що за 8 років Києвом було побудовано 1 км Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Насправді за 8 років було побудовано 3 км.

Для порівняння,  за 2020-2021 роки в Україні було оновлено й побудовано понад 14 тис. км автомобільних доріг. 

Нагадуємо:

Передбачається, що після виведення дороги на лівий берег зменшиться транспортне навантаження на дороги столиці та кількість транзитного транспорту, що прямує через центр міста та мости через Дніпро.

Це також вплине на екологію в місті — зменшить накопичення загазованості, що є одним з найбільших питань в транспортній галузі.

Читайте також: Чому будівництво окружної дороги в Києві подорожчало втричі та коли її добудують

Реклама: