Німеччина заблокувала російські активи на понад 4 мільярди євро

Четвер, 28 грудня 2023, 15:20 -

У Німеччині станом на початок грудня заблоковано російських активів на суму 4,1 млрд євро.

Про це повідомив представник пресслужби Міністерства фінансів ФРН Ноджинан Німінде-Дундаденгар, передає "Укрінформ".

Зазначається, що у Німеччині станом на початок грудня у зв’язку з російською війною проти України санкціоновано активів на близько 4,1 млрд євро.

За словами представника пресслужби Міністерства фінансів ФРН, що це "заморожені гроші, економічні ресурси окремих персон, заблоковані гроші російського центробанку".

Реклама:

Речник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер своєю чергою нагадав не треба забувати, що санкції дуже різноманітні, багато з них діють непрямо, отже, не треба їх недооцінювати. Він також нагадав, що нещодавно було схвалено 12-й санкційний пакет, і запевнив, що "будуть подальші пакети, що система буде розширюватися та напрацьовуватися, недоліки та можливості обходу санкцій будуть визначатися та перекриватися". 

У відомстві також нагадали про рішення G7, коли її учасники погодилися "докладати зусиль і подбати про те, щоби РФ заплатила за відбудову України в довгостроковій перспективі", для чого було вирішено заморозити російські державні активи відповідно до правових систем держав-учасниць.

Нагадаємо:

Реклама:

Уряд Німеччини виділив Фонду енергетичної підтримки України при Європейському енергетичному співтоваристві ще 88,5 мільйонів євро.

Реклама: