Google виплатить 700 мільйонів доларів споживачам у США для врегулювання позову

Вівторок, 19 грудня 2023, 11:00 -
 
unsplash

Компанія Google погодилася виплатити 700 мільйонів доларів та посилити конкуренцію в магазині додатків Google Play відповідно до умов антимонопольного врегулювання зі штатами США та споживачами. 

Про це пише Reuters.

Згідно з угодою, Google заплатить 630 мільйонів доларів у фонд врегулювання для споживачів і 70 мільйонів у фонд, який використовуватиметься штатами.

У мировій угоді йдеться, що користувачі, які відповідають вимогам, отримають принаймні 2 долари та можуть отримати додаткові виплати залежно від своїх витрат у Google Play у період з 16 серпня 2016 року до 30 вересня 2023 року.

Реклама:

До врегулювання приєдналися всі 50 штатів, округ Колумбія, Пуерто-Ріко та Віргінські острови.

Google звинувачували в тому, що він стягував із споживачів завищені ціни через незаконні обмеження на розповсюдження додатків на пристроях Android і непотрібні комісії за транзакції в додатках. Однак компанія свою провину не визнала. 

У межах мирової угоди Google заявила, що спростить користувачам можливість скачувати програми безпосередньо від розробників.

Реклама:

У межах угоди компанія також погодилася внести зміни до роботи системи Android у США, наприклад, дозволивши розробникам реалізувати альтернативний метод виставлення рахунків за покупки у додатках.

Юристи штатів у своїй заяві до суду заявили, що умови врегулювання "запропонують значне та довгострокове полегшення для споживачів в усій країні".

Нагадаємо: 

Компанія Apple Inc заплатить 25 мільйонів доларів для врегулювання претензій Міністерства юстиції США про те, що компанія незаконно надала перевагу працівникам-іммігрантам перед громадянами США та власниками грін-карт на певних роботах. 



Реклама: