Ситуація на українсько-польському кордоні: Польща пропускає 1-2 вантажівки на годину

Четвер, 9 листопада 2023, 18:38 -

На українсько-польському кордоні триває ускладнення руху вантажних транспортних засобів через перекриття польськими перевізниками руху в напрямку трьох пунктів пропуску - "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене".

Про це повідомляє Держприкордонслужба України, передає "Інтерфакс-Україна".

Підкреслюється, що в зазначених пунктах очікують на проїзд сотні вантажних автомобілів, проте польські прикордонники пропускають орієнтовно одну-дві вантажівки на годину. 

Так, у пункті пропуску "Краковець" на в'їзд в Україну утворилася черга з 510 вантажівок - польські прикордонники пропускають орієнтовно один-два авто на годину. На виїзд з України накопичення автотранспорту не фіксується.

Реклама:

У напрямку "Рава-Руська" ускладнено рух вантажівок - як на в'їзд, так і на виїзд. Спостерігається скупчення в кількості 410 вантажівок.  Польська сторона пропускає максимум дві вантажівки на годину.

У пункті пропуску "Ягодин" рух вантажівок також ускладнений на в'їзд і виїзд. Спостерігається черга з 810 вантажівок. У напрямку Польщі виїзд здійснюється виключно за електронною чергою. 

Однак, що стосується переміщення гуманітарної допомоги, палива, небезпечних та швидкопсувних вантажів на в'їзд в Україну, то ускладнень немає.

Реклама:

Також така категорія як легкові автомобілі, автобуси в обох напрямках у цих пунктах пропуску перетинають державний кордон у звичайному режимі, додали в Держприкордонслужбі.

Нагадуємо:

Згідно з повідомленням Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, внаслідок страйку польських перевізників, на українсько-польському кордоні по обидва боки заблоковано понад 20 тис. транспортних засобів.

Реклама: