"Нова пошта" за підсумками трьох кварталів отримала понад 3 мільярди прибутку

Вівторок, 7 листопада 2023, 13:49 -

Логістична компанія "Нова пошта" за перші 9 місяців року отримала чистий прибуток у 3,2 мільярда гривень та збільшила кількість вантажів порівняно з довоєнним часом.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Компанія доставила 290 млн посилок та вантажів — на 10% більше, ніж в аналогічний період довоєнного 2021.

Протягом усіх 9 місяців компанія працювала з прибутком. Чистий дохід компанії становив 25,75 млрд грн, операційний прибуток 2,74 млрд грн, чистий прибуток — 3,2 млрд грн. 

Реклама:

"Нова пошта" сплатила 6,4 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів. Загальна кількість податків та зборів, перерахованих до бюджетів усіх рівнів групою компаній, склала 7,8 млрд грн. 

У розвиток в Україні компанія інвестувала 2,4 млрд грн. Ці кошти вклали у будівництво та автоматизацію сортувальних центрів, розвиток IT інфраструктури, відкриття нових відділень, у тому числі на прифронтових та деокупованих територіях. 

За 9 місяців відкрито 1646 нових відділень та 1800 поштоматів. Наразі мережа Нової пошти налічує майже 11 000 відділень та 14 600 поштоматів.

Реклама:

Також "Нова пошта" продовжує комплексну допомогу військовим підрозділам, команді ДСНС — як логістикою, так і закупівлями необхідного у їхній роботі. 

За 9 місяців цього року у рамках програми "Гуманітарна пошта України" було доставлено 600 тис таких відправлень для 1780 фондів. Програма полягає в тому, що компанія власним коштом відправлення для військових від благодійних фондів та волонтерів. 

Разом із закупівлями для ЗСУ, відрахуваннями на проєкт "Запакуй небо — прокачай ППО" та іншою допомогою сума благодійних внесків компанії становила 989 млн грн.

Нагадуємо:

Оператор доставки "Нова пошта" встановила в відділеннях перші 500 POS-терміналів власної платіжної системи NovaPay.

Економічна правда

Реклама: