Ford зменшує виробництво акумуляторів у США через низький попит на електромобілі

Вівторок, 21 листопада 2023, 20:47 -
 
getty images

Компанія Ford Motor скорочує потужності та плани щодо найму працівників на заводі з виробництва акумуляторів, який він будує в Мічигані, оскільки бачить слабший попит на електромобілі.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Ford зазначають, що новий завод в Маршаллі буде виробляти акумуляторів для живлення близько 230 тис електромобілів на рік, порівняно з попереднім планом у 400 тис. 

Згідно із заявою, зайнятість на заводі, який має бути відкритий у 2026 році, тепер становитиме 1 700 осіб. Спочатку планувалося найняти 2 500 працівників, коли про це було оголошено в лютому.

Реклама:

"Скорочення є частиною стратегії Ford у сфері електромобілів, яка передбачає відтермінування витрат на 12 млрд дол на моделі, що живляться від акумуляторів. Раніше Ford відмовився від планів виробляти 2 млн електромобілів щорічно до кінця 2026 року і тепер не говорить, коли планує досягти цього показника", – йдеться в повідомленні. 

Крім того, загальні витрати Ford на завод, які були заплановані на рівні 3,5 млрд дол, зменшаться до 2 млрд дол.

Додається, що завод, який будує компанія Ford, буде ліцензувати технології у китайської компанії Contemporary Amperex Technology, яку деякі законодавці звинувачують у зв'язках з Комуністичною партією Китаю.

Реклама:

Попри звʼязки з CATL, які спричинили розслідування в Конгресі, Ford очікує, що акумулятори, вироблені на заводі Маршалла, зможуть претендувати на субсидії відповідно до Закону про зниження інфляції, одного з підписаних президентом Байденом законодавчих актів у сфері екології.

Нагадаємо:

Продажі електромобілів все ще стрімко зростають, але цей попит не відповідає очікуванням автовиробників та інших компаній, які інвестували мільярди доларів у сферу електромобілів.

Реклама: