Власник Forbes розірвав угоду про продаж медіакомпанії мільярдеру Расселу

Вівторок, 21 листопада 2023, 19:14 -
 
getty images

Материнська компанія журналу Forbes - Integrated Whale Media Investments - розірвала угоду про продаж Forbes групі інвесторів під керівництвом Остіна Рассела.

Про це пише Bloomberg із посиланням на службову записку головного виконавчого директора Forbes Майка Федерле.

"Скасування цього продажу не вплине на нашу повсякденну діяльність чи бізнес-цілі", - заявили у компанії.

У Forbes додали також, що протягом багатьох років до компанії не спостерігалося браку інвестиційного інтересу, і "ми продовжимо розглядати інші можливості, які можуть допомогти прискорити нашу стратегію зростання".

Реклама:

"Ми збираємося продовжувати інвестувати, дивитися у майбутнє та рухатися вперед, як і планувалося", - йдеться у заяві.

Bloomberg нагадало, що раніше закриття угоди було призупинене на два тижні після того як Рассел пропустив дедлайн, встановлений на 1 листопада.

У травні Рассел, генеральний директор Luminar Technologies Inc., оголосив у травні, що купує 82% акцій Forbes Global Media Holdings за 800 мільйонів доларів.

Реклама:

Axios раніше писала, що у Рассела таких грошей не було і немає, а яких інвесторів він знайшов, невідомо навіть зараз – через чотири місяці після оголошення про угоду.

Приблизно 300 млн дол нібито мала дати індійська Sun Group та її віцепрезидент Шив Хемка, але ці гроші опинилися під питанням через зв'язок з Росією і Китаєм. 

Axios припускає, що саме з цим пов'язана затримка: Рассел і його партнери намагаються знайти альтернативу грошам Sun Group.

Ще одним інвестором угоди видання називає кенійського підприємця Джуліуса Мвале.

Нагадуємо:

Угоду з продажу Forbes 28-річному гендиректору Luminar Technologies Остін Расселл відтермінували приблизно на 2 тижні, оскільки бізнесмен не встиг зібрати потрібну суму 800 мільйонів доларів до 1 листопада.

Водночас російський бізнесмен Магомед Мусаєв, який хвалився, що за угодою насправді стоїть він, сказав виданню, що не інвестує у Forbes жодного долара.

Раніше російський олігарх та власник російської версії журналу Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами у червні заявляв, що став новим власником усієї медіагрупи Forbes. Про це написало видання The Washington Post, посилаючись на отримані п'ять аудіозаписів та один відеозапис, у яких Мусаєв нібито говорив про це.

"Ви ж розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ відкриє мені доступ до будь-кого", - говорив також росіянин.

Як свідчать записи, Мусаєв повторював це твердження знову і знову, пише видання. На відеозаписі, який отримало у своє розпорядження видання The Post, він називає бізнесмена Остіна Рассела "обличчям" угоди й наполягає на тому, щоб його власну причетність до неї замовчували.

В Forbes Ukraine сумніваються, що угода з придбання усієї медіагрупи Forbes російським олігархом Магомедом Мусаєвим, мала місце.

Економічна правда

Реклама: