Блокада кордону: українські перевізники вийшли на мітинг у відповідь

Вівторок, 21 листопада 2023, 15:32 -
 
укрінформ

Українські перевізники на пункту пропуску "Краківець - Корчова" провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ.

Мітинг організувала громадська організація "Міжнародні автомобільні перевізники України". До акції долучилися перевізники та водії разом із транспортом, загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок.

"Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками. До мітингу доєднались перевізники, водії із вантажним транспортом. Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони", - зазначив голова ГО Володимир Михалевич.

Реклама:

Організатори наголошують, що через військову агресію Росії всі опинилися в складній ситуації і треба разом вирішувати проблеми. Українці вдячні полякам за допомогу в цей складний час, але війна не завершена, тому країни і надалі мають працювати разом.

Українські водії переконані, що ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег не боротися один з одним, а об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу та разом боротись за перемогу.

Наразі водії не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску, адже розуміють. Їхня мета – привернути увагу польських блокувальників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку їхня країна надає Україні.

Реклама:

Мітинг на пункті пропуску "Краківець-Корчова" триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

Нагадуємо:

Україна сподівається цього тижня провести переговори з Польщею та Європейською комісією стосовно блокування польськими далекобійниками українських вантажівок на кордоні.

Через блокування польськими перевізниками роботи пунктів пропуску на кордоні з Україною наразі в чергах на трьох напрямках перебуває близько 2 900 вантажівок.

Реклама: