Інвестори OpenAI вимагають від компанії повернути Сема Альтмана 

Неділя, 19 листопада 2023, 10:50 -

Найбільші інвестори OpenAI, серед яких Microsoft, вимагають повернути Сема Альтмана на посаді генерального директора після несподіваного рішення ради директорів звільнити його.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що Microsoft, яка інвестувала в стартап понад 10 млрд доларів,  спільно з іншими інвесторами, включаючи Thrive Capital і Tiger Global Management, працює над тим, щоб повернути Альтмана в OpenAI.

У рамках спроби відновлення генерального директора інвестори також тиснуть на заміну чинної ради. Самі директори розглядали можливість відставки, хоча наразі вони вагаються робити такий крок. Ситуація динамічна, і остаточні плани ще не сформовані.

Реклама:

Видання, посилаючись на власні джерела, стверджує, що Альтман відкритий для повернення в компанію. Однак, у випадку свого відновлення на посаді, він вимагатиме змін у структурі управління компанією.

Крім того, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла спілкувалася з Альтманом і пообіцяв підтримувати його в будь-яких кроках, які він вирішить зробити далі.

Одразу після звільнення Альтмана декілька співробітників, включаючи співзасновника OpenAI Грега Брокмана, вийшли з компанії в знак протесту.

Реклама:

Загалом існує велика ймовірність того, що OpenAI Альтман, Брокман та інші ключові співробітники, які покинули компанію, зможуть повернутися в OpenAI.

Також у разі свого остаточного відходу, Альтман розглядає можливість запуску нового проєкту, можливо, з колишніми співробітниками OpenA. У заяві на X, Вінод Кхосла сказав, що його фірма хоче, щоб Альтман "повернувся в OpenAI, але буде підтримувати його в будь-що він робить далі."

Нагадаємо:

Сем Альтман за рішенням ради директорів залишив посаду CEO OpenAI, а Міра Мураті, чинна технічна директорка, тимчасово очолить компанію.

Реклама: