Забудова парку "Нивки": НАБУ і САП розширили коло підозрюваних

Четвер, 16 листопада 2023, 19:45 -
 
фото: укрінформ

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура збільшили до трьох осіб коло підозрюваних у справі про забудову частини столичного парку "Нивки".

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

"Йдеться про колишнього начальника відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та колишнього керівника компанії, яка за рішенням Київської міської ради отримала в оренду під забудову відповідну земельну ділянку", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваним інкримінують ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем).

Реклама:

Раніше підозру у цій справі отримав заступник голови КМДА Петро Оленич.

"Як встановило слідство, підозрювані домоглися отримання недостовірних відомостей про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду. Бувши обізнаним про недостовірність таких відомостей, директор Департаменту земельних ресурсів КМДА (Оленич - ред.) використав їх для підготовки та подання на розгляд депутатів Київської міської ради проєкту рішення про передачу паркової ділянки приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу.

Так, аби забезпечити гарантоване голосування депутатами за відповідний проєкт рішення, посадовець, посилаючись на відповідні відомості, зазначив у пояснювальній записці до проєкту, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Реклама:

Як наслідок, компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду та зазнала збитків на суму приблизно 6,4 млн грн", - йдеться у позиції НАБУ.

Забудовником ділянки було ТОВ "Українська марка". За даними видання "Слово і діло", підозру отримав Віталій Арцімович, який був директором компанії із серпня 2018 року до серпня 2020 року.

Постановою Північного апеляційного господарського суду рішення міськради скасовано як незаконне, а договір оренди визнано недійсним - будівництво в парку припинене.

Нагадаємо:

НАБУ і САП повідомили заступнику голови КМДА Петру Оленичу про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення (парк "Нивки") під забудову.

Заступник мера Києва Петро Оленич, коментуючи отримання підозри у зловживанні службовим становищем, заявив, що НАБУ вводять в оману.

Економічна правда

Реклама: