Уряд схвалив механізм, який дозволить продати за кордоном арештовану яхту Медведчука

Середа, 15 листопада 2023, 09:27 -
 
feadship

Кабінет Міністрів за ініціативи Агентства з розшуку та менеджменту активів удосконалив процедуру реалізації арештованих активів та впровадив можливість їх продажу за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Відповідні зміни було внесено до Постанов Кабміну № 719 та № 558.

За новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства.

Реклама:

Таокж внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном. Зокрема, відкривають можливість розпочати процедури щодо здійснення продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

Яхту олігарха 11 квітня 2022 року ухвалою Личаківського районного суду м. Львова було передано в управління АРМА для її реалізації. 

У АРМА переконані, що кошти від закордонної реалізації яхти, вартість якої орієнтовно оцінюється у 200 млн євро, стануть ресурсом державного бюджету для посилення обороноздатності України та сприятимуть перемозі над ворогом.

Реклама:

Нагадуємо:

Розкішна п’ятипалубна яхта Royal Romance завдовжки 92,5 метри була побудована відомою нідерландською суднобудівною компанією Feadship. Має басейн 4 на 12 метрів, розташований на головній кормовій палубі. На яхті розміщуються 14 гостей та 22 члени екіпажу. Також на ній є ліфт.

У 2020 році стало відомо, що Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить одна з найдорожчих у світі яхт – Royal Romance орієнтовною вартістю $200 млн на свою дружину Оксану Марченко.

Реклама: