HP почала ліквідацію дочірньої компанії в Росії

П'ятниця, 10 листопада 2023, 11:35 -
 
getty images

Російська дочірня компанія HP - ТОВ "ЕйчПі Інк" - почала процес ліквідації.

Про це пише Forbes Russia із посиланням на дані Федресурсу РФ.

Компанія HP Inc., яка займається випуском персональних комп'ютерів і принтерів, викремилась з компанії Hewlett-Packard у 2015 році. У результаті поділу з'явилася також Hewlett Packard Enterprise (HPE; розробляє і виробляє корпоративні IT-системи).

Російська "дочка" HPE - "Хьюлетт Паккард Ентерпрайз" - поки продовжує роботу в Росії, але звернеться до суду із заявою про банкрутство, свідчать дані Федресурсу РФ.

Реклама:

"ЕйчПі Інк" зареєстрували у РФ у 2015 році. У 2022 році компанія ухвалила рішення про припинення роботи в Росії і призупинила поставки і технічне обслуговування.

За підсумками 2022 року виручка "ЕйчПі Інк" знизилася на 64% рік до року, до 15 млрд рублів, чистий збиток становив 1,7 млрд рублів.

При цьому російська дочірня компанія HP скоротила персонал: його чисельність зменшилася з 215 співробітників за підсумками 2021 року до 119 за підсумками 2022-го.

Реклама:

Російська "дочка" HP розірвала договори оренди офісу в бізнес-центрі "Метрополіс", автомобілів для службового користування та паркувальних місць для співробітників. Вона також припинила здачу в лізинг обладнання для надання послуг друку і викупила надане в лізинг обладнання, а також послуги з техобслуговування та підтримки.

За словами опитаних виданням юристів, у компанії є кілька судових процесів загальною сумою понад 150 млн рублів. Ліквідація компанії може бути ускладнена за наявності позовів, пояснив керуючий партнер юридичної компанії "Генезис" Артем Денисов. У деяких випадках позови можуть бути причиною скасування ліквідації, додав він.

Нагадаємо:

Торік технологічна компанія Hewlett Packard Enterprise вирішила повністю піти з РФ і Білорусі.

Економічна правда

Реклама: