Китайська Evergrande запропонувала офшорним кредиторам 30% акцій дочірніх компаній

Середа, 1 листопада 2023, 09:35 -


Бізнес-інтерв'ю

Китайський девелопер Evergrande запропонував новий план реструктуризації боргу для офшорних власників облігацій, пропонуючи обміняти їхні борги на близько 30% акцій у кожній із двох дочірніх компаній забудовника, зареєстрованих у Гонконгу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомих із цим питанням.

За даними джерел, офшорні власники облігацій компанії з нерухомістю, які володіють боргом на суму близько 19 мільярдів доларів, ймовірно, істотно скоротять свої інвестиції, якщо погодяться на нові умови.

Адвокат, який представляє спеціальну групу ключових власників облігацій, заявив у понеділок суду Гонконгу, що план реструктуризації може мати вищу відсоткову відшкодування для кредиторів, ніж сценарій ліквідації менш ніж на 3%.

Акції підрозділів, у яких власникам облігацій буде запропонована частка, Evergrande Property Services Group і Evergrande New Energy Vehicle Group, цього року впали більш ніж на 80% через боргові проблеми Evergrande.

Їхня загальна ринкова вартість становила лише близько 9 мільярдів гонконгських доларів (1,15 млрд доларів) станом на ранок 1 листопада, при цьому материнській компанії належало 52% власності та 59% фірми, що займається транспортними засобами.

Перше джерело повідомило, що кредитори отримають наявні акції двох підрозділів у рамках угоди, яку повинні схвалити китайські регулятори.

Новий план був презентований деяким власниками облігацій близько двох тижнів тому після того, як оригінальний план реструктуризації боргу Evergrande був відхилений, коли наприкінці вересня було підтверджено, що його засновник-мільярдер Хуей Ка Янь перебуває під слідством за підозрою в злочинній діяльності.

Друге джерело повідомило, що новим планом керував робочий комітет при уряді південної провінції Гуандун, який спостерігав за реструктуризацією Evegrande з кінця 2021 року після того, як розробник оголосив дефолт по боргах. 

Оновлена пропозиція буде ключовою для виживання Evergrande, оскільки в понеділок суд Гонконгу зобов’язав компанію сформувати конкретний план реструктуризації боргу до ліквідаційного слухання 4 грудня, на якому буде вирішено, чи слід її ліквідувати.

Читайте також: Китайський гігант нерухомості Evergrande на межі дефолту і тягне за собою інших. Чи варто готуватися до світової кризи?

Нагадуємо:

Статки засновника кризового китайського забудовника Evergrande Хуей Ка Яна впали до нового мінімуму на тлі нових проблем компанії.

Акції китайської Evergrande Group впали другу сесію поспіль, знизившись на 8% після того, як підрозділ девелопера пропустив виплату за облігаціями.

Економічна правда