Уряд зареєстрував нові індустріальні парки на Дніпропетровщині та Івано-Франківщини

Неділя, 8 жовтня 2023, 17:20 -

Кабмін цього тижня включив до реєстру індустріальних парків ще два нових майданчики, очікується, що на їхній базі буде створено близько 2 тис робочих місць. 

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки тижня у Facebook.

"Цього тижня включили до Реєстру індустріальних парків два нових майданчики. Очікується, що завдяки їх роботі буде створено близько 2 тисяч нових робочих місць", – зазначив Шмигаль. 

Премʼєр також додав, що на наступний рік планується виділити 1 млрд грн на розвиток індустріальних парків. 

Реклама:

У мінекономіки повідомили, що два нові індустріальні парки розташовані на Дніпропетровщині – "ЕкоСтіл" та Івано-Франківщині "ІСКРА".

Індустріальний парк "ЕкоСтіл" працюватиме на території Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області буде спеціалізуватися на виробництві продукції металургійного комплексу, металообробці, переробці відходів металургійного виробництва, будматеріалах, логістиці тощо. 

"Серед напрямків роботи індустріального парку "ІСКРА", створення якого ініційоване Підгайчиківською сільрадою (Коломийський район Івано-Франківської  області), виробництво харчових продуктів, текстильне виробництво, оброблення деревини тощо", – повідомили в міністерстві. 

Реклама:

Крім того, на території парку "ІСКРА" зможуть працювати підприємства, які виготовляють вироби з деревини та корку, меблі, металеві вироби, машини та устаткування. 

Загалом до реєстру індустріальних парків вже включено 67 парків.

Нагадаємо:

Кабінет Міністрів на засіданні в п’ятницю, 2 червня, включив до реєстру ще один індустріальний парк - "Вестерн Індастріал" на Закарпатті.

Реклама: