Мінцифри презентувало дорожню карту регулювання ШІ в Україні

Субота, 7 жовтня 2023, 15:36 -

Міністерство цифрової трансформації представило дорожню карту з регулювання штучного інтелекту в Україні, яка має українським компаніям підготуватися до ухвалення закону-аналога AI Act ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри. 

Розроблена дорожня карта з регулювання ШІ має допомогти українським компаніям підготуватися до ухвалення закону-аналога AI Act ЄС, а громадянам — навчитися захищати себе від ризиків ШІ.

Зазначається що завдяки розробленому підходу до регулювання ШІ український бізнес стане більш конкурентоспроможними й отримає доступ до глобальних ринків, а держава зможе інтегруватися до ЄС.

Реклама:

Важливий фокус — права українців у цифровому просторі. Штучний інтелект щодня розвивається, тому наша ціль — створити безпечне середовище, у якому ШІ допомагатиме суспільству, а не створюватиме додаткові загрози.

"Вже сьогодні в Україні ШІ активно використовують у різних напрямах. Особливо важливе використання штучного інтелекту у сфері військових технологій. Він допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупантів, збивати ворожі ракети, ефективніше наводити БПЛА на цілі тощо", — зазначив віце-прем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ознайомитися з дорожньою картою можна за посиланням.

Реклама:

В основі впровадження регулювання ШІ лежить bottom-up підхід, який передбачає рух від меншого до більшого: спочатку надання бізнесу інструменту для підготовки до майбутніх вимог, а після цього буде ухвалено закон. 

Додається, що у розробці дорожньої карти брав участь профільний бізнес, науковці та освітяни з експертного комітету зі ШІ при Міністерстві. 

Також читайте: Змінюйся або помри. Як штучний інтелект став невідʼємною частиною світової економіки

Економічна правда. 

Реклама: