Україна додала 1,5 ГВт додаткових потужностей в енергосистему із запланованих 1,7 ГВт

Субота, 7 жовтня 2023, 12:48 -

Завдяки модернізації енергоблоків теплової генерації та відновленню роботи гідроагрегатів на гідроелектростанціях в енергосистему вже додані 1,5 ГВт із запланованих 1,7 ГВт додаткових потужностей.

Про це зазначив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до Уряду у Верховній Раді, передає пресслужба міністерства енергетики. 

"Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія, під час якої відновлюються пошкоджені російськими атаками об’єкти енергетики. Із запланованих 1,7 ГВт додаткових потужностей в енергосистему вже додані 1,5 ГВт", – йдеться в повідомленні.

Також тривають ремонти на об’єктах атомної генерації, яка, як і минулого сезону, буде відігравати ключову роль у виробництві електроенергії. 

Реклама:

За словами міністра, атомна генерація продовжує виробляти понад 50% електроенергії в країні навіть після втрати з системи Запорізької АЕС. Протягом ОЗП 2023/2024 на повну потужність працюватимуть усі 9 блоків АЕС, які є на підконтрольній Україні території.

Крім того, наступного ОЗП теплова генерація буде готова видавати в систему 4,5 ГВт потужності.

"Гідрогенерація також була предметом системних атак ворога протягом минулого ОЗП. Ми рухаємось в планах її відновлення і плануємо вийти на понад 2 ГВт потужності", - зазначив Міністр.

Реклама:

Також читайте: Друга зима під обстрілами: наскільки енергетика готова до зими

Економічна правда.

Реклама: