Співвласники мереж Eva та Varus виграли справу про управління виробником порошку "Ушастий нянь"

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 11:34 -

Київський окружний адміністративний суд відмовив компанії MDM у задоволенні позову проти результатів конкурсів АРМА на управителя заводу "Вінницяпобутхім" - виробника засобів для прання "Ушастий нянь", "Лотос" та миючих засобів "Сарма".

Про це свідчить інформація у Єдиному судовому реєстрі, передає Forbes

Так, один з найбільших українських виробників прального порошку та побутової хімії залишається у власності ТОВ "Крайтекс-Сервіс", що належить Валерію Кіптику та Руслану Шостаку.

Компанію "Вінницяпобутхім" раніше володів російський олігарх, член партії "Єдина Росія" Володимир Плесовських. Компанія Плесовських "Невська косметика" придбала "Вінницяпобутхім" у 2006 році.

Реклама:

Протягом трохи більше ніж за два тижні Київський окружний адмінсуд спочатку задовольниі позов ТОВ "МДМ" до Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, а потім у його задоволенні відмовити повністю.

11 вересня Київський окружний адміністративний суд скасував рішення АРМА про визначення переможцем в конкурсі щодо "Вінницяпобутхім" – ТОВ "Крайтекс-Сервіс" (належить власникам Eva та Varus Валерію Кіптику та Руслану Шостаку) та задовольнив позов ТОВ "МДМ". Остання компанія була основним конкурентом ТОВ "Крайтекс-Сервіс" у конкурсі на управителя активами "Вінницяпобутхім".

У АРМА заявили, що позов MDM вважають неконструктивник та подаватимуть апеляцію. В Агентстві зазначали, що браний під час конкурсу управитель -  ТОВ "Крайтекс-Сервіс" - зміг налагодити виробництво: підприємство вклало у актив близько 60 млн грн. 

Реклама:

Компанія почала сплачувати гарантійні внески до бюджету та погасила заборгованість за комунальні послуги (близько 2 млн грн). 25 серпня "Крайтекс-Сервіс" переказав до державної скарбниці 7,1 млн грн.

29 вересня Київський окружний адміністративний суд дійшов висновку про необґрунтованість позовних вимог, що зумовлює необхідність відмовити у задоволенні позову.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо її не було подано. Апеляційну скаргу на зазначене рішення суду можливо подати протягом 30 днів з дня його проголошення, тобто до 29 жовтня.

Нагадуємо:

У вересні 2022 року в управління АРМА передали заарештовані активи підприємства з виготовлення побутової хімії у Вінницькій області, повʼязаного з Росією, на понад 2 мільярди гривень - "Вінницяпобутхім".

Реклама: